FC Tempo Praha

U16: Meteor nás přetlačil

26.9.2023 18:32   Jáchym Trajhan  

Staršího soupeře Tempáci v poli sice přehrávali, ale převaha nevedla k šancím.

V neděli jsme přivítali doma souseda v tabulce - rezervu Meteoru. Zatím to pro nás byl v této soutěži asi největší fyzický rozdíl mezi námi a soupeřem. Prvních 25 minut jsme se s tímto "hendikapem" sžívali a než jsme se pořádně srovnali, tak jsme prohrávali 0:2. Když jsme dali balón na zem a pracovali jsme s ním v dostatečné rychlosti, tak jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Kluci ucítili, že se zápasem můžou něco udělat a po pár taktických pokynech o poločase se naše hra ještě více zvedla.

Ve druhé půli jsme na soupeře vletěli a opticky byli jednoznačně lepší, v soubojích jsme byli dříve, sbírali odražené míče a soupeře zatlačili k vápnu. Jenomže to bylo vše, žádnou vyloženou šanci za celý poločas jsme neměli a soupeř z brejků mohl skóre ještě navýšit. To se mu nepovedlo, a tak nás první ospalá pětadvacetiminutovka stála zápas.

Chtěl bych ale kluky pochválit za druhý poločas, kdy jsme se poprali s nevýhodou výšky, rychlosti i váhy a soupeře přehrávali a rozhodně nic nezabalili. Tyto zápasy klukům dají mnohdy mnohem víc, než zápas se stejně starým soupeřem.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Meteor Praha VIII B 0:2 (0:2)