FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezony 2011/12

17.7.2012 19:13  

Pověstnou kombinaci na malém prostoru formou narážeček jsme letos bohužel ani jednou nepoužili, směje se trenér Petr Dedek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Vystrnadit Moravu a Fetříka z realizačního týmu, přilákat na zápas Vityho přítelkyni a postoupit do I.A třídy.

Jak se je podařilo naplnit?
První cíl klapnul na jedničku, takže ani nevadilo, že ostatní jsme nesplnili. Vityho přítelkyně se ukázala jako imaginární a postup zhatil přístup hráčů áčka, kteří se motali kolem sestupových příček v přeboru a tím absolutně nahlodali víru béčka, že má cenu vyhrávat. Tak snad příští rok.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i v delší budoucnosti?
Po okysličení realizačního týmu (tímto představuji nového vedoucího týmu Tomáše Vitáska) zkusíme okysličit i kádr, což by perspektivu mohlo výrazně zlepšit. V sezoně 2013/14 bychom se rádi zabydleli v I.A třídě, abychom byli dobře připraveni na případný sestup áčka a mohli ho při dostatečném umístění vystřídat v Přeboru. V horizontu 10 let se dá uvažovat o divizi, strop týmu vidím někde kolem 7.místa ČFL.

Čím Váš tým převyšoval soupeře?
Tradičně pověstnou kombinací na malém prostoru formou narážeček, bohužel jsme je letos ani jednou nepoužili. Kombinace na velkém prostoru formou hodně pomalých nepřesných přihrávek k naší smůle příliš nefungovaly. Přesto jsme některé zbraně vytáhli a připsali si dílčí úspěchy. Například zpracování balónu, které odskočí z velkého vápna do soupeřovy branky (Zdeněk Slavíček), rohy nakrátko a následné nepřerušení zákonitých protiútoků ku prospěchu útočného fotbalu plného gólů (Milan Komorník), v personální oblasti se dařila jak včasná vyřazení některých hráčů z kádru, čímž se dařilo přerušovat sérii neúspěchů (např. Jiří Žalud), tak i vhodné doplňování na závěr sezóny, aby v zápasovém stereotypu bylo o čem mluvit (vrácení Jirky Hlavičky a Libora Koubka do českého fotbalu).

Ve které činnosti naopak byli soupeři vesměs lepší?
Ti, co skončili v tabulce před námi, tak ve fotbale. 

Jaké je Vaše trenérské krédo?
Hraj fotbal a neuchyluj se k bezhlavým nákopům ani ve vlastním malém vápně, kde se snažím jít příkladem hlavně na hřišti.

Máte rád "zlobivé" hráče?
Ani ne, ale když vás je půl dne před výkopem devět, tak musíte leccos překousnout, neboť tlačenice na post trenéra béčka Tempa je velká. Už teď se střídáme o koučování týmu ve dvojici, nerad bych o prestižní post přišel kvůli zbytečné kontumaci.

Inspiroval jste se něčím z ME v Polsku a na Ukrajině do zápasů či tréninků vašeho týmu?
Ano, trénujeme přesně podle televize. Pískneme a honíme míč od brány k bráně přibližně hodinu až hodinu a půl jak na tréninku, tak i při zápasech.

Prosíme nějakou veselou historku ze sezóny...
Legendární je motivační taktická porada Vency Nechvíly před domácím zápasem s Unionem Žižkov, kde mistrně využil úmrtí v rodině k nastartování leklých svěřenců. Pro útlocitné z povinnosti dodám, že se jednalo o křečka. Samozřejmě jsme nevyhráli, ačkoli na podzim jsme venku dominovali 7:3.

Něco na závěr...
Přes všechny strázně a nesoulady bych rád poděkoval Danovi a Martinovi za dlouholetou práci pro tým. Doufám, že zůstanou bdělí a kdyby zaregistrovali byť jen náznak problému v mužstvu, tak mi například SMS zprávou okolo třetí ráno dají vědět. Ještě jednou kluci díky! A taky bych rád poděkoval všem hráčům i trenérům za výkony, které nás v samých legráckách dovedly k nejlepšímu umístění B-týmu za minimálně posledních 20 let, spíše ale v celé historii klubu, což špatné není.

Osoby:

Petr Dedek