FC Tempo Praha

St.přípravka A: Hodnocení sezony 2012/13

2.7.2013 21:25   Marek Leun  

Tým trenéra Marka Leuna zaznamenal na jaře velký pokrok.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Cílů bylo několik. Tím hlavním bylo dát příležitost všem klukům z našeho kádru bez ohledu na výsledek. Po podzimu jsme tento cíl přehodnotili, jednak z důvodu zúžení našeho kádru a jednak nás mrzela naše prezentace v Pražském přeboru. Takže cílem pro jaro bylo vylepšení naší reputace. Tomáš Maurer, naše nová posila v trenérském týmu, si po podzimu dal za cíl naučit kluky správně běhat, čemuž jsme věnovali čtvrteční tréninky. Pár slov k zúžení našeho kádru. Rozumím tomu, že se některým rodičům z jakéhokoliv důvodu u nás přestane líbit. Slušností, ale je to říct trenérovi a minimálně se kluci můžou rozloučit se svými kamarády, jako to udělali Lukáš Vašek nebo Roman Tříska.
 
Jak se je podařilo naplnit?
Pro splnění našeho hlavního cíle jsme museli hrát pravidelně vedle Pražského přeboru ještě satelit 7+1. Na satelit jsme brali fotbalově zdatnější kluky a to se bohužel projevilo v Pražském přeboru jak na hře, tak i na samotném výsledku. Ano, cíl jsme splnili, hráli všichni. Jaro už bylo o něčem jiném. Výborně připravené zimní tréninky v podání Tomáše, skvělá účast na tréninku, obrovská chuť kluků na sobě pracovat, mnoho zimních turnajů v hale i venku, výborné posily (na podzim přišel Jarda Sochor z Kunratic, v zimě doplnil náš kádr Mikhail Shashkin z Cholupic) a to vše se projevilo na výsledku, ale hlavně na hře.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
Hlavně na jaře se dalo na to koukat.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
V jarní části sezóny jsme byli daleko víc důraznější, agresivnější, ale i fotbalovější. Problém máme se zakončením.
V několika utkáních nás soupeř převyšoval počtem kluků na střídačce.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
Těžko říct. Vzhledem k tomu, že budeme hrát žákovskou ligu, tak našim cílem bude neudělat Tempu ostudu.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Neměli jsme žádný problém. Kdykoliv jsme potřebovali, tak nám ročník 2003 vyhověl nejen kvantitou ale i kvalitou. Nakonec na jaře naši kluci hráli (mohli hrát) dohromady s ročníkem 2003 jejich soutěž. Co vylepšit? V případě, že se bude dál hrát žákovská liga, tak by stálo určitě za úvahu, zda nemá smysl pro méně fotbalově zdatnější kluky soutěž dohromady s o rok starším ročníkem.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem ke tréninkům?
Během zimy účast a přístup kluků na výbornou. S příchodem jara, tepla a sluníčka došlo asi pochopitelně k zhoršení účasti.

Nejlepší moment sezóny?
Jednoznačně fotbalový pátek ve Františkových Lázní, kde jsme sehráli výborné utkání proti Laziu Řím a mohli jsme se podívat na trénink Manchesteru United. Nesmím zapomenout také na turnaji v Braníku. Pro kluky určitě poslední turnaj v Rakousku. Půldenní návštěva aquaparku, přenocování ve stanu a nekecání trenérů do sestavy, střídání a taktiky při turnaji.

Nejhorší moment sezóny?
Ani ne nejhorší moment, ale největší zklamání sezóny náš "výlet" do Skalné. Bohužel na turnaji jsme totálně propadli.

Co Vám osobně přináší trénování?
Jenom radost. Ty nepříjemné věci řeší naše vedoucí Jana Matysová.

Co Vám to naopak případně bere?
Nic, jenom dává.

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Tak jako každý rok poděkovat rodičům, kteří nám pomáhají ať už stavět hřiště, pískat zápasy nebo tím, že nutí kluky se po každém zápase osprchovat. Díky rodičům Viktora Jeníčka za poskytnutí finančního daru ve formě nákupu stulpen pro všechny kluky. Děkuji Janě a Martinovi za to, že se mnou vydrželi další rok. Jako trenér a rodič zároveň chci poděkovat Tomášovi Maurerovi za to, jak se klukům věnuje a kam je za ten rok dostal.

Osoby:

Marek Leun