FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezony 2012/13

12.7.2013 22:07   Petr Dedek ml.  

Soutěž byla místy hrozně těžká, ale někdy zase pro změnu velmi lehká. Někdy se tyto dva stavy střídaly i během jediného zápasu, říká trenér Petr Dedek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny? 
Jednoznačným a hlavním cílem této i minulých sezón bylo zachránit se a tím si uchovat docházku tří rozhodčích, neboť o soutěž níže už je delegován pouze jeden. Chtěli jsme pošilhávat i po postupu, ale ještěže jsme na něj brzy ztratili naději, neboť konec přeboru se sestupem áčka by nás dost naštval. V neposlední řadě bylo cílem sepisovat kvalitní referáty, aby bylo o čem diskutovat na čtvrtečních trénincích.

Jak se je podařilo naplnit?
Záchrana se zdařila až nečekaně brzy někdy uprostřed jarní sezóny a referáty s výjimkou toho od Karla Sehnoutky také snesly poměrně přísná měřítka. Ale je pravda, že jejich okysličení toho času absentujícím Danem Prokopem by prospělo, a tak jej vyzývám k návratu do mužstva.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
Spokojenost velmi a často kolísala, neboť například v zápasech s Kbely či Unionem Žižkov naprosto chyběla, zatímco třeba v Třeboradicích či s Braníkem jsme si byli schopni přihrát i několikrát za sebou.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Soutěž byla místy hrozně těžká, ale někdy zase pro změnu velmi lehká. Někdy se tyto dva stavy střídaly i během jediného zápasu. Ostatní týmy jsme převyšovali minimálně kvalitním vítězným pokřikem a od návratu Jirky Nechvíly i sebevědomím.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
V I.A třídě, takže to rozjedeme na postup a pak se podíváme, jestli to áčko rozjelo stejně. Dle toho budeme pokračovat ve zbytku sezóny.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Z áčka chodili spíše srdcaři, než pravidelně náhradníci a z dorostu zase stále dokola stejní nadšenci. Takže vylepšit by určitě šla, ale to by zase nepotěšilo Tomáše Vitáska, který má nejradši, když spolupráce s ostatními týmy, pokud zrovna nemá zlomenou nohu, nefunguje vůbec.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem ke tréninkům?
Vzhledem k četnosti tréninkové jednotky jedenkrát týdně bych čekal téměř stoprocentní účast, což nebylo. Na druhou stranu kostra týmu chodila celkem pravidelně, a tak jsem v zásadě spokojen.

Nejlepší moment sezóny?
Veškerá hodnocení vlastních výkonů Jirkou Nechvílou.

Nejhorší moment sezóny? 
Valyho nechání týmu na holičkách v zápase na Hájích.

Co Vám osobně přináší trénování?
Kdo zažil cestu autem na venkovní zápas se spolujezdcem Tomášem Vitáskem, který vyzvídá, zda bude v základní sestavě a pak v kabině naštvaně "vítá" každého příchozího, zvláště dvanáctého a další, ten asi tuší krásu trénování tohoto mužstva.

Co Vám to naopak případně bere?
Bere mi trochu času a hodně nervů při sledování zodpovědné defenzivní hry některých svěřenců, zvláště krajních záložníků.

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Děkuji svěřencům za veškeré zážitky, které jsem s nimi za uplynulý rok mohl prožít, neboť jsem jimi neskutečně vybaven na speciální vymyšlené pohádky pro mé děti.

Osoby:

Petr Dedek