FC Tempo Praha

U17: Vítězný fotbalový guláš

14.4.2014 22:16   Dominik Kadlec  

V nehezkém utkání nakonec Tempo bralo důležité tři body.

V neděli jsme hráli důležitý zápas o záchranu přeboru proti soupeři z Horních Měcholup, i když ve skutečnosti jsou to Kolovraty. Na podzim jsme prohráli na jejich hřišti ostudně 3:9, ale od té doby jsme ušli velký kus cesty a nyní jsme nemohli brát nic jiného než tři body.

Od samého začátku jsme vsadili na agresivitu a do soupeře jsme se zakousli a zakopali jsme se na jeho vlastní polovině, leč k ohrožení branky jsme se příliš nedostali. Po deseti minutách přišla klasická soupeřova akce "bum, prásk", kdy šel dlouhý balón za obranu, za nímž se hnal útočník soupeře na rozdíl od našich stoperů, kteří se nedohodli a soupeř šel tedy do vedení 1:0. Od té doby se pomalu ale jistě stával z utkání guláš. Začalo to únikem Michala na branku, který byl před vápnem podražen brankářem, za nímž nebyli už žádní obránci, a tak měla následovat jasná červená karta, rozhodčí však nenašel dost odvahy a vytáhl kartu žlutou. Z následné standardky nastřelil Moris pouze břevno. Po zbytek poločasu jsme si vytvořili několik závarů a standardek, avšak nedařilo se nám vsítit branku, i když Michalovu standardku už jsme viděli snad všichni v brance. Soupeř se dál držel svojí taktiky "bum, prásk", a tak hra vypadala tak, že my jsme uskutečnili útočnou akci, která končila odkopem brankáře od branky, který většinou vyhrál Matěj, pak se chvíli hrálo, než míč opět letěl co nejdál od soupeřovy brány. Když už jsme pomalu mířili do šaten s jednogólovou ztrátou, přišla střela Michala, která byla tečována a šťastně zapadla do soupeřovy branky. Poločas tak skončil 1:1.

Ve druhé půli jsme chtěli hrát více kombinačně, avšak realita byla trochu jiná, hrál se už spíše bojovný fotbal plný soubojů, přesto s naší mírnou převahou. Nedařilo se nám si připravit stoprocentní šanci, a tak to vzal na sebe Denis, který netradičně v útoku rozjel učebnicový presink, až ho nastřelil brankářův soupeř a míč se odrazil od jeho břicha do soupeřovy branky. Pojistku mohl přidat Matěj, který postupoval sám na branku s Pendrekem, který ale po cestě podrazil protihráče, že i Matěj čekal přerušení hry, a tak zakončil ledabyle brankáři do ruky. Rozhodčí však nezapískal, a tak vlastně Matěj promeškal příležitost, kdy postupovali dva na brankáře. V rámci slušnosti je ale dobře, že Matěj branku nedal. Dnes jsme se neprezentovali tak pohlednou hrou, jako v posledních utkání, avšak vybojovali jsme důležité tři body ze zápasu, který díky výkonu rozhodčího a s odstupem musím přiznat i díky mému, neboť jsem rozhodčímu opravdu nedal nic zadarmo, připomínal spíše fotbalový guláš než fotbal.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Horní Měcholupy 2:1 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:25)