FC Tempo Praha

U14: Výsledek lepší než hra

15.4.2014 13:20   Jaroslav Teplan   Ondrej Jusko  

Tempo prohrálo v Ústí o jedinou branku, ale soupeř byl jasně lepším týmem.

V sobotu 12.4. jsme sehráli mistrovské utkání s velmi kvalitním týmem Ústí nad Labem. Soupeř nás výrazně přehrával v situacích 1 vs 1, kdy ukázal vysokou technickou vyspělost oproti našemu týmu.

V prvním poločase jsme nebyli schopni se prosadit, hráči Ústí nám míč nepůjčovali a když jsme ho získali, vzápětí nevynucenou (!!) chybou opět odevzdali. První poločas jsme měli problémy dostat se na polovinu domácích, kteří ještě nevyužili několik šancí. Naši kluci se nedokázali přizpůsobit dynamické hře soupeře, který nás od začátku zatlačil na naší půlku. Ustrašenost v osobních soubojích, špatný výběr místa a bezhlavé zbavování se míče byly negativními atributy naši hry.

Ve druhém poločase se náš výkon výrazně zlepšil. Byla vidět snaha o rozehrávku ze zadní linie, kluci se více nabízeli pohybem a to zdobilo naše kombinace mezi obranou a záložní řadou, ale bohužel bez efektu se dostat alespoň do útočného pásma. Vlivem byl malý pohyb některých hráčů a chuť hrát a spolupracovat našich útočníků se spoluhráči. Domácí otevřeli ke konci hru a chtěli vstřelit ještě nějaké branky, ale to se jim nepodařilo. Naopak my jsme několikrát zahrozili rychlými protiútoky, které jsme si vytvořili dobrou mezihrou a slušným vyhodnocováním herních situací.

Je vidět, že naši kluci se pomalu ale jistě posouvají vpřed a rozvíjejí své fotbalové dovednosti a myšlení. I když výsledek tomu moc nenapovídá, soupeři děkujeme za možnost si zahrát s nadprůměrně fotbalovým týmem žákovské ligy a za cenné zkušenosti pro naše hráče.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 1:0 (1:0) Video ze zápasu