FC Tempo Praha

U15: Rozhodla první půle

15.4.2014 21:15   Roman Mašek  

Tempo prohrálo v Ústí nad Labem 1:3.

V sobotu jsme zajeli do Ústí k dalšímu mistrovskému zápasu, kde nás přivítalo chladnější počasí s občasnými přeháňkami, ale velmi kvalitní (menší) travnaté hřiště. Věděli jsme o kvalitách soupeře, proto jsme všem kladli důraz na pohyb a důsledné obsazování hráčů především ve středu hřiště. 
Zápas od začátku nabral rychlý spád, jak my, tak i soupeř se snažil zrychlit kombinaci a využít rychlých protiútoků. Jako první jsme se dostali do velké příležitosti, kdy po pravé straně pronikl Ondra Niederle, a sólový únik ze strany řešil přihrávku do prostoru před branku, kterou však velmi dobře vystihl brankář Ústí. Pokud by přihrávka směřovala více do hřiště, tak bychom asi z příležitosti vytěžili víc, protože zde nabíhala hned dvojice našich hráčů. Po této úvodní šanci se hra vyrovnala a my jsme začali ztrácet jednoduché míče, a dávali tak prostor domácím, kteří v osobních soubojích nad námi začali mít převahu. To vše se projevilo při první brance do naší sítě. Chyba ve středu hřiště, soupeř měl dost času si připravit kolmou přihrávku za naši obranu a rychlý protiútok zakončen střelou podél našeho vybíhajícího brankáře. Druhou branku jsme obdrželi zanedlouho po úplně stejné situaci, jen z druhé strany. Opět nedůrazné a laxní pokrytí záložní řady, dlouhá přihrávka do souboje a vyřešení úniku 1 na 1, domácí vedli již 2:0.

Po této brance se přece jen zvýšil náš pohyb a kluci přidali i na důrazu, což vedlo k několika výborným příležitostem Ondry Niederleho, kterému v koncovce chybělo více klidu a neproměnil ani jednu z těchto příležitostí. Nakonec se podařilo dát branku, kdy si na přihrávku po odvráceném rohovém kopu naběhl Michal Beneš a i když prováhal vhodný okamžik ke střele, na jeho střelu přes obránce nedosáhl ani brankář a míč zapadnul do prázdné branky, snížili jsme na 2:1. V této chvíli jsme byli lepší, domácí obránci měli hodně práce s našimi útočníky, ale opět se potvrdilo pravidlo "Nedáš, dostaneš". Po ohromné příležitosti Ondry Niederleho přišel rychlý protiútok a i přes veškerou snahu naší obrany domácí útočník se štěstím dopravil míč do naší branky. Stav 3:1 pro Ústí byl i výsledkem prvního poločasu.

Druhý poločas jsme pozměnili sestavu, hráli jsme na tři útočníky a promíchali zálohu. Toto vše přineslo oživení do hry, zlepšili jsme důraz, a nutili tak domácí k chybám. Vypracovali jsme si několik slibných příležitostí, kterým vždy chyběl ten pověstný kousek k brance. Je velká škoda, že některé naše akce zastavily opakované chyby, jako je špatné vhazování, a také nekoncentrovanost, která pramenila z občas rozporuplných rozhodnutí rozhodčích. Je nutné zůstat koncentrovaný na zápas, nepolevit v důrazu a vyvarovat se chyb, které vedou ke ztrátě míče. Přes všechno toto je potřeba kluky pochválit za zlepšený výkon ve druhém poločase. Opět se ukázalo, že máme na to hrát vyrovnaný zápas s kýmkoliv, jen škoda, že si do druhé části zápasu přineseme nepříznivý výsledek z poločasu prvního, což se nám opakuje ve více zápasech. Je potřeba dál pracovat na každém tréninku a hlavně každý musí v zápase vydat maximum, protože jen to vede k lepším výsledkům.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 3:1 (3:1) Video ze zápasu