FC Tempo Praha

Muži A: Výhra s brankářem na hrotu

15.4.2014 21:31   Jiří Nechvíla  

Tempo ve dvou venkovních zápasech naplno zabralo a je opět na čele tabulky.

Na sobotu od půl páté byl naplánován začátek zápasu v Dolních Počernicích. Tento termín částečně korigoval s ligovým derby mezi Spartou a Slavií, které začalo od tří hodin. Protože většina hráčů Tempa to nemá v hlavě v pořádku, tak v kabině před začátkem zápasu, byla, vzhledem k průběhu derby, dobrá nálada.

Díky rozsáhlé marodce a špatnému přístupu některých hráčů byl na střídačku pro tento zápas usazen lépe hrající brankář v poli Kuchař a Jirka Nechvíla z B týmu. Co čert nechtěl, v předzápasovém rozcvičení se zranil Míka, a tak se do útoku musel opravdu postavit Kuchař. Nutno podotknout, že odvedl velice dobrý výkon. Sklepával míče na záložníky, udržel nebo vybojoval spoustu balónů a hrál skvěle pozičně. Uvidíme, jak na tento výkon zareaguje trenér Koller v příštím zápase. Dá se však očekávat, že se Míka přesune na post náhradního gólmana a vítězná sestava se měnit nebude.

Tempo bylo po celou dobu zápasu lepším týmem. Ovládlo zejména střed hřiště, za první půli si vytvořilo několik dobrých brankových příležitostí, bohužel je ale nedokázalo proměnit. Domácí hrozili zejména rychlým přechodem do útoku. Do vážné příležitosti se však moc nedostávali a pokud se tak stalo, dokázala zasáhnout včas obrana Tempa nebo brankář Varecha.

Ve druhé půli se Tempo dokázalo již gólově prosadit. Jako první rozvlnil síť domácích Netušil, který si počkal na Jílkem centrovaný balón do vápna a hlavoramenem dopravil míč do branky. Následně mohlo dát Tempo pojišťovací gól, ale v několika velice dobrých příležitostech selhalo. Uklidňující gól tak přišel po pěkné akci. Patrik Geissler vysunul Žaluda, ten zatáhl balón po levé straně a přihrávkou přes vápno našel Tománka, který neměl problém do skoro prázdné brány skórovat.

Tempo zaslouženě vyhrálo. Pokud se bude poctivě trénovat a hráči se mezi sebou ještě více herně sžijí, jsem si jistý, že se bude do posledního kola bojovat o postup do přeboru, kam kvalitou hráčů patří.

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha 0:2 (0:0)