FC Tempo Praha

U8: Třetí tvář na Motorletu

18.4.2014 1:00   Dominik Kadlec   Tomáš Slany  

Tempo dokázalo zvítězit na hřišti Motorletu.

Po té horší tváři proti Admiře a potom té lepší proti Meteoru nám kluci ukázali, že umí zahrát i něco mezi tím a na Motorletu zvítězili 26:18. Parta, kterou jsem měl já ve složení Víťa, Luky, Páťa, Jirka, Tomáš, Vojta a Dan se rozjížděla pomalu, ale nakonec se celkem rozjela po herně i výsledkově vyrovnaných prvních dvou čtvrtinách na asi trošku lepším hřišti jasně dominovala, v posledních dvou čtvrtinách na tom druhém. Kluci předvedli několik pěkných akcí, ať individuálních tak kombinačních, ale na můj vkus, a v porovnání s předchozím zápasem, jich bylo málo. Vyzvednu dvě, které bych rád vídal daleko častěji.

1. Tuším Vojta rozehrál aut na vlastní polovině hřiště na druhou stranu šířky na Dana, který si míč zpracoval a posunul ho dopředu na útočnou polovinu na Víťu, který se tak dostal sám před bránu. 2. Víťa vyjížděl z autu a nejdřív dvakrát narazil prorážečkou do soupeře, pak mu během třetího pokusu došlo, že umí i kličku a udělal soupeři parádní stahovačku, zatáhl míč k brance a přihrál před prázdnou bránu Tomášovi.

Dneska zhodnotím kluky po dlouhé době individuálně:

Dan - ze začátku nehrál moc tělem a míče se zbavoval, ve druhé čtvrtině zachytal výborně v brance a v posledních čtvrtinách už se zase pokoušel o kličku i o cílenou přihrávku...u Dana je to jako na houpačce, jednou patří k nejlepším a po druhé se zase míče zbavuje a vyhýbá se mu stejně jako soupeři s míčem
Víťa - ze začátku sázel na klasickou prorážečku, ale klukům šel příkladem v nasazení a bojovnosti a jeden z mála se v tom na začátku vyrovnal soupeři, jako vždycky táhl kluky gólově, když jich dal 9, nejdřív pálil ze všeho a pak k mojí radosti začal v momentech, kdy nebyl v nejlepší pozici i přihrávat nebo ještě míč zasekl a dostal se do lepší pozice. Nicméně jeho střelecký instinkt asi potlačovat nebudeme, i když upozorňovat ho občas, že jsou tam i spoluhráči budeme.
Luky - Luky je takový o rok mladší Víťa, nejoblíbenější klička je prorážečka a pokud může tak pálí na branku, proti podzimu přidal na bojovnosti a nasazení na hřišti. Dnes předvedl asi nejlepší výkon v brance, který korunoval výbornou rozehrávkou, ta byla téměř ukázková
Páťa - hrál jako vždycky přímočaře na branku, což je dobrá vlastnost, ze začátku mu chyběl důraz v soubojích, ale během zápasu na něm zapracoval, častěji než dřív hrál dnes zadního a v tom udělal obrovský pokrok, snad ani jednou jsem ho nemusel upozorňovat, že vzadu chybí nebo nehlídá soupeře, když byl zadní. V pohybu po hřišti udělal rozhodně pokrok
Vojta - Vojtu musím pochválit hlavně za to, že jsem ho snad neviděl udělat jedinou prorážečku, prakticky pokaždé, když má míč, tak zkusí nějakou složitější kličku jako stahovačku nebo přešlapovačku a docela mu kličky i vycházejí, akorát by se potřeboval do soupeře zapřít ještě trochu tělem, protože soupeře obehraje a pak se nechá odstrčit, a to je škoda
Tomáš - ze začátku nedohrával akce do konce, často udělal kličku a pak už nešel za míčem, stejně tak když kolem něj běžel s míčem soupeř, po 1. čtvrtině ale přidal. Během zápasu jsme si říkali, že bude super, když udělá jednu kličku a pak se podívá a zkusí přihrát někomu v lepším postavení. Během posledních dvou čtvrtin už mu to šlo velmi dobře. Škoda jen, že často v brance trefuje brankáře, jinak by dal určitě víc než tři branky
Jirka - byl vzorem bojovnosti a důrazu v soubojích, šel za míčem a na nic nečekal, jako první předvedl několik krásných přihrávek, po kterých šli kluci sami na branku, když hrál zadního, tak se soupeři prakticky nedostali k brance. Je na něm vidět, že mu to obrovsky myslí, ať už při pohybu a nebo hlavně právě při přihrávce, která má oči. Ještě bych od Jirky čekal častěji pokusy o těžší kličky
Dominik - necítil se během zápasu ve své kůži, byla mu zima a během zápasu mu dělalo velký problém stíhat zapisovat góly kluků, což mu ale dělalo radost.

Dominik

Parta "DravcůL, kterou jsem měl u sebe já, předvedla, řekl bych, průměrný výkon. A nepůsobili tolik dravě, jako by mohli. Kluci se snažili, ale nepředváděli všechny dovednosti, které už zvládají. První polovinu utkání jsme hráli proti slabší sestavě soupeře. V první čtvrtině jsme předvedli velmi dobrý a bojovný výkon, který se projevil převahou nad soupeřem a tu jsme potvrdili i gólově. To asi kluky uchlácholilo a pak měl náš výkon sestupnou tendenci. Druhá čtvrtina byla herně již vyrovnaná. Kluci začali myslet na to, aby dali co nejvíce branek a byli lepší střelci než spoluhráči. Převážně se uchylovali k samostatným pokusům o útok a čím dál častěji volili namísto kličky průchod přes soupeře proražením. Často se i sami zahnali do nevýhodných pozic, ze kterých se snažili vstřelit branku, ač měli často možnost zvolit přihrávku na volného spoluhráče, který stál před brankou úplně sám. Mnoho nadějných příležitostí také končilo tím, že když se kluci dostali za soupeře, měli před sebou volnou cestu na bránu a rozhodli se k nevýrazným střelám z poloviny hřiště, které neměly šanci na úspěch.

Ve druhé půli nás čekala lepší parta, která nás předčila hlavně v nasazení a bojovnosti. Na rozdíl od našich kluků si i docela dokázali přihrát, resp. chtěli si přihrát. Třetí čtvrtina byla ještě vyrovnaná, se soupeřem jsme ještě jakžtakž drželi krok a vyhráli jsme ji. V poslední čtvrtině nás již soupeř ale výrazně přehrával a potvrdil to i gólově. Celkově jsme i přes náš rozpačitý výkon byli lepší než soupeři a i díky obrovskému množství spálených šancí si kluci výhru zasloužili.

Nyní několik slov k jednotlivcům:

Nicholas - v partě byl tahounem a předvedl z kluků největší nasazení a byl opravdu dravcem. Potvrdil to i počtem vstřelených branek. Často používal kličky, které zvládá a dokázal nás nejen podpořit útočně, ale také v obranné fázi, kde hrál velmi zodpovědně. V poslední čtvrtině na něm už byla znát únava, ale i přes to byl tahounem. Nick má možnost v dalším zlepšení se ve spolupráci s ostatními, kdy by mohl ve vhodných situacích volit výhodnější přihrávku, a jít v tom ostatním příkladem.
Péťa - se snažil a hrál s nasazením, za což si zaslouží pochvalu. Bylo na něm ale vidět, že strávil celý den na McDonald Cupu a síly mu ubývaly docela rychle. Projevilo se to menším a občasným vypouštění soubojů, na což nejsme u něj tolik zvyklí. Péťovi bych vytknul výlety s míčem přes šíř před naší brankou, které navzdory upozornění několikrát zopakoval.  Péťa i přes únavu, která zákonitě musela přijít a nelze mu ji vytknout, patřil k defenzivním oporám a dokázal často soupeři odebrat míč.
Liam - předvedl několik rychlých útoků na soupeřovu bránu a vstřelil důležité branky. Mimo to bych ho chtěl pochválit hlavně za nasazení do osobních soubojů, které ukázal v první části utkání.
Jirka - ukázal několik skvělých zákroků v bráně, kterými podržel tým. Jako jediný z kluků v bráně se na tomto postu dokázal zapojit i do hry, kdy si několikrát pěkně naběhl při rozehrávání autu. Nebál se vyjet z brány při rozehrávce. Při hře v poli mu trochu chyběl důraz, na který jsem od něho očekával a chvílemi působil lehce bezradně a rezignovaně. V bráně nás mnohokrát podržel a na Motorletu mu hra v bráně sedla parádně. Pochválit bych ho chtěl i za několik pěkných přihrávek.
Kuba - byl opět velkým bojovníkem. Malinko bych mu při hře v poli vytknul často zbytečné skluzy a "válení" se po zemi. V bráně působil docela dobře, ale má ještě slabiny v rozehrávce. Nevyužíval možnost volné cesty středem a volil přihrávku na obsazené spoluhráče. Chtěl bych ho pochválit za to, že se nebál občas na protihráče vyzkoušet kličku.
Míša - jako jestřáb číhal hlavně na půli hřiště a odtud vyrážel do rychlých přímočarých protiútoků, které jsou mu vlastní. Škoda častých vyběhnutí s míčem mimo bránu až do autu, ale i přesto se mu podařilo vstřelit soupeři několik branek. Míšovi stále chybí chuť pomoci spoluhráčům v defenzivě a často i zbytečně vypouštěl osobní souboje, ve kterých měl velkou šanci získat míč. V bráně má podobně jako Kuba slabinu v rozehrávce. Ukázal nám ale několik parádních zákroků proti střelám soupeře a týmu byl v bráně velmi prospěšný.

Tomáš 

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 18:26