FC Tempo Praha

U9: Motorlet chtěl hrát fotbal

22.4.2014 19:17   Antonín Plachý  

Tentokrát se nedařilo tradičním tempáckým střelcům.

K zápasu se Střížkovem. Utkání s takovým soupeřem by mělo sloužit k nácviku některých věcí, co se učíme, ale to se nám moc nepovedlo. Složitější kličky se moc neobjevovaly a ani kombinace nebyla taková, jaká by na takovýhle zápas mohla být. Vítězství 45:18 je způsobeno hlavně faktem, že za soupeře dal asi 5 gólů Sam, 3 Denis, 3 Rája a 2 Tom Radimský. Za Střížkov asi hráli i nějací mladší kluci, ale možná jen tak vypadali. Dál srovnávat nechci. Škoda některých detailů, na kterých musíme s dětmi pracovat. Rychlejší činnost s míčem, rychlejší roztahování hry, lepší umísťování střel.

Utkání na Motorletu proběhlo dobře, tentokrát se soupeřem, který chtěl hrát fotbal. Výborně tentokrát odehrál Pavlik a Ráju obdivovali trenéři soupeře. Denymu, Matymu Kloučkovi nebo Samovi to tentokrát nevyšlo tak, jak jsme zvyklí, k čemuž se jen střelecky přidal=nepřidal i Vojta. Toník zase potvrdil obrat svého pojetí fotbalu v poslední době a opravdu hrál a Štěpán ukázal, že umí kličkovat a dávat góly. Tím, že jsme stříleli často z první, nebo do brankaře (kteří mimochodem chytali dobře), tak jsme na góly prohráli. Nicméně šancí jsme měli dostatek a ve hře jsme byli minimálně vyrovnaní.

Celkově tedy dobrý zápas, kde jsme některé ty čtvrtiny vyhráli, některé prohráli, podle toho, kdo zrovna chytal. Některé góly nám rozhodčí evidentně nezapočítal, ale to nás nebolí. Góly jsme dostávali často z rychlých protiútoků, kdežto my jsme často šli tzv. do plných. Motorletští se vraceli do obrany rychle celý zápas, což bylo asi i tím, že střídali vlastně celé čtveřice. Ukazuje se, že musíme ještě více učit brankaře číst hru a vybíhat, aby nezůstávali trčet v brance.


Zápasy:

FC Tempo Praha - Střížkov 45:18
FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 30:17