FC Tempo Praha

U8: Zidanovka proti Spartě

28.4.2014 15:43   Dominik Kadlec  

Tempáci si i přes prohru zasloužili trenérovu pochvalu.

Po kvalitní prověrce s Xaverovem jsme v sobotu ráno přivítali soupeře ze Sparty ročníku 2006. Jako vždy jsme se rozdělili do dvou týmů a šli na to. Když vezmu v zápase moje kluky, tak během první čtvrtiny jsem si říkal "ajéje, to bude rychta". Kluci se báli udělat kličku, naběhnout, přihrát a spíš si soupeře ze Sparty jen prohlíželi, jako by počítali, jestli nemá soupeř o dvě nohy nebo ruce víc, jestli proti němu opravdu mohou hrát. Většina času se tak odehrála před naši brankou, ve které předváděl neskutečné zákroky Míša a díky tomu jsme čtvrtinu přežili důstojně. Sparta byla ve všech soubojích silnější a výrazně rychlejší v práci s míčem, v pohybu ve všem. Kluci se za nimi snad ani nestíhali otáčet. S postupem času se s tím kluci začali vyrovnávat, zrychlili, přidali na důrazu a přestali se bát, a tak nakonec předvedli i několik útočných akcí, ze kterých vytěžili 8 branek.

Jak už jsem řekl, Sparta byla rychlejší a silnější v soubojích a bylo na ní vidět, že už nastupuje proti ročníku 2005 a je zvyklá na jiné tempo. Určitě byla také lepší v kombinaci, ale já doufám, že jste si stejně jako já všimli během jarních zápasů, že i my se v ní zápas od zápasu zlepšujeme a to na ní pořád tolik netlačíme. Mně ale největší radost udělalo to, když si kluci dovolili na soupeře kličku a ta jim ještě k tomu vyšla, nechci nikoho vyzdvihovat a na někoho zapomenout, protože u mě si jí postupem času dovolili všichni, ale jako příklad zvolím Nicholase a jeho zidanovku, takový moment je pro mě na úrovni pěti gólů v soupeřově brance a těší mě, že kluci ty kličky zvládají i na soupeře ze Sparty, že to není jen na ty "slabší" soupeře. A viděli jste také zidanovku nebo přešlapovačku u kluků ze Sparty?

Jinak v čem jsme se během zápasu obrovsky zlepšili, byla hra brankáře a díky tomu jsme postupně přestali dostávat tolik gólů, jako příklad vezmu Tomáše, ze začátku stál v brance a nechytil ani bačkoru, potom začal vybíhat a najednou už si připsal i dobré zákroky, až nakonec nabral odvahu a začal hrát skoro takového třetího zadního a od té doby snad už gól nedostal a to proto, že včasným vyběhnutím soupeře nenechal zakončit, sebral mu míč a ještě založil útok a taky proto, že kluci mu mohli díky jeho vybíhání z branky přihrát a soupeř už neměl tolik míč, a tak se nemohl tolik dostávat do šancí.

No kluci nakonec nastříleli dohromady 13 gólů a 43 dostali, a protože nemáte přístup k ostatním výsledkům, tak ode mě jen lehce…není výjimkou, že Sparta nebo Bohemka nadělují v soutěži přes 50 a ještě pro srovnání Sparta 06 hrála na Tempu znova v neděli proti našim 05 a na ně už nestačila a prohrála 17:26.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 13:43