FC Tempo Praha

U8: Zlepšení od poloviny zápasu

8.5.2014 17:23   Tomáš Slany   Dominik Kadlec  

Tempáci vyhráli na Hájích o deset branek.

Háje hrály docela dobře, někteří jejich kluci udělali pokrok dopředu. Od soupeře jsme viděli hezké kličky a rychlé přechody na naši polovinu. Do hry se snažili aktivně zapojovat brankáře.

Jak už to bývá zvykem, tak jsme do zápasu opět vstoupili velmi vlažně. Nechávali jsme soupeře za sebou a nikomu se nechtělo vracet. Hráli jsme podprůměrně i dopředu, ale i to klukům v první čtvrtině stačilo k výhře. Druhou čtvrtinu jsme pak hráli proti silnějšímu hřišti a soupeř nás těžce přehrál. Kluci hlavně koukali a neměli chuť bojovat a vypouštěli souboje se soupeřem a nebo do nich vůbec nešli. Pokud jsme se o něco snažili,  tak spíš individuálně a to proti disciplinovanému soupeři nebylo příliš efektivní. Pět gólů v jejich síti jim dalo za vyučenou.

Druhá polovina utkání už vypadala jinak. Kluci si nechali o přestávce promluvit do duše a začali hrát tak, jak to umí. Jako by nastoupil úplně jiný tým. Nejhezčí situací třetí čtvrtiny byla pro mě standardní situace, kdy kluci před střelou zvolili přihrávku a Jirka pomocí kliček přešel přes dva soupeře a celou akci zakončil gólovou střelou.

Poslední čtvrtinu se musel soupeř divit, kdo proti němu nastoupil. Před tím nás válcoval a my mu to vrátili i s úroky. Kluci hráli skvěle,  byl to jejich nejlepší výkon z celého utkání. Začali si hlídat své postavení, byli zodpovědní, začali si přihrávat a byli nich bojovníci. Předvedli spousty klíček. Přední vypomohli obraně, když bylo potřeba. Klukům vycházely kličky a bylo vidět, že mají ze hry radost.

U všech kluků se potvrdilo, že je jejich výkon spíše otázkou psychiky než techniky či fyzičky. Pochválil bych je za jejich světlé chvilky, kdy ukázali, co umí. Co se mi nepovedlo, bylo to,  že se mi nepodařilo brankáře vytáhnout z brány ven a zapojit se do hry jako "třetí zadní". Předpokládal jsem,  že třeba Víťa by se nemusel bát, ale vysunul se jen když jsem ho řídil a samotný se ale zatahoval zpět.

Stručně vypíchnu, co mě na klucích potěšilo. Nikolka už dokázal v bráně několikrát pěkně rozehrát na předního, věřím, že si to zapamatuje a v příštích zápasech na to naváže. Jirka Brůžek ukázal nekolik kliček a ve čtvrté čtvrtině dokázal hned dvakrát přejít přes celé hřiště. Vojta se postupem času otrkal a dokázal chytře přejít i přes urostlejší soupeře, když k tomu přidá zrychlení, tak bude k neudržení. Páťa se dnes snažil více než obvykle, snažil se být důrazný a bylo to znát.  Když k tomu přidá ještě nějaké kličky, tak budou mít soupeři problém ho zadržet. Víťa se dnes blýskl důrazem v útoku,  velkou radost mi udělal svou zodpovědnou hrou na pozici zadního. Jirka Kaplan po rozpačitém začátku, kdy se občas zapomínal, předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů poslední doby. Dělal spoustu kliček a dokázal několikrát soupeři zamotat hlavu svými akcemi. Soupeře také potrápil v obraně, kdy dokázal soupeři odebrat míč a založit protiakci.

Zápas s Hájemi byl pro kluky dobrou zkušeností,  která je určitě zase posunula o kousek dál. Ač je celkový výsledek poměrně jednoznačný,  tak pro naši partu to bylo relativně vyrovnané utkání. Dokázali jsme dát soupeři 11 branek a dostali jsme 9, i když 2 z toho byly z nechytatelných přímých kopů a další 3 darované soupeři naší špatnou rozehrávkou. Věřím, že si kluci z toho odnesou zkušenost,  že je potřeba vše dělat naplno a nestačí jen napůl. Protože když se snažili, tak soupeře dokázali přehrávat a nepustili ho do výraznějších akcí.

Tomáš

Ode mě to bude tentokrát stručné. Nejprve klobouk dolů před Hájemi, které, jak psal Tomáš, udělaly proti podzimu obrovský pokrok a naši kluci, kteří si zřejmě mysleli, že si na nich smlsnou, stejně jako já, se nestačili na začátku divit :-). Možná je to i tím, že za Háje naskočili někteří kluci z Kolovrat, soudím podle bund před tréninkem, ale těch nebylo zase tolik, takže určitě od Hájů velký posun kupředu.

No a teď k nám, klukům chyběl ze začátku šmrnc, drive i pohyb, čili základní fotbalové předpoklady úspěchu. Kličky byly na místě a všechno to bylo takové divné. Od druhé čtvrtiny se kluci zlepšili, přidali v soubojích a soupeře díky tomu přehráli na obou hřištích. Bohužel jsme se za celý zápas nedočkali pořádných kliček, teda snad s výjimkou Liama. Ostatní kluci sázeli buď na kličku, kdy soupeře jen obíhali a nebo ho prostě přetlačili. Na druhou stranu tam bylo více pokusů o přihrávky. V brance to klukům šlo, akorát kromě Tomáše se nám báli kluci zaútočit a vybíhat s hrou dopředu. Trošku jsme se trápili v koncovce, kdy kluci pálili dost zbrkle a často tak míjeli branku. Za poslední tři čtvrtiny je ale chválím, ukázali, že v nich jsou bojovníci, což je pro fotbal strašně důležité. A jestli jsem trochu kritický, tak jenom proto, že vím, že kluci umí zahrát výrazně lépe s více kličkami a lepšími přihrávkami, viz. třeba zápas z minulého týdne s Xaverovem, kde jsme sice nevyhráli, ale hra to byla lepší. 

Dominik

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 14:24