FC Tempo Praha

U8: Soutěž kliček a přihrávek

20.5.2014 15:16   Dominik Kadlec   Tomáš Slany  

Tempo se s Braníkem dohodlo na utkání na třech hřištích.

Chceme u kluků podpořit více kliček a přihrávek v zápase, aby nám jenom neběhali s míčem, a tak jsme se rozhodli, že jim budeme počítat hlavně kličky a přihrávky, které ale dojdou ke spoluhráči.

Když vezmu hřiště, kde jsem byl já, tak můžu říct, že jsem s tím byl docela spokojen, myslím, že jsme byli ve hře o chlup lepší než Braník, akorát jsme nedávali tolik gólů, ale šancí jsme měli dost. A jsem rád, že někteří si vzali ty kličky hodně k srdci, a tak se o nějakou fintu pokusili snad všichni, byť jim ne vždy vyšla...ale třeba Tomáš s Víťou ukázali několik zasekávaček, které jsou hodně účinné, pak jsem viděl přešlapovačku u Víti a ta mu taky parádně vyšla, Andrej taky zkusil přešlapovačku udělal i pár pěkných zasekávaček, u Nikčy taky byla snaha o zasekávačky nebo stahovačky, toho musím pochválit za to, jak zakončoval krásně levačkou, Dan si taky vyzkoušel kličky, akorát pak mu trochu chyběla snaha jít za míčem po kličce, ale proti středě začal hrát soupeři do těla a to byl velký pokrok, i když pořád může ještě přidat. Celkově si kluci i několikrát přihráli, i když občas jsou to přihrávky trochu na náhodu a zejména ze začátku zápasu vymýšleli kluci přihrávky před vlastní branku, když tam stálo několik soupeřů, tak to jsme si řekli, že se budeme muset dívat, kam přihráváme a když tam je soupeř, tak radši uděláme kličku, tak to nám pak vycházelo...celkově nevím jak vy, ale já mám z kluků dobrý pocit, protože si dovolili, už tam je občas i nějaká téměř kombinace, sem tam začínáme zapojovat brankáře a byť jsme remizovali (podle soupeře o gól prohráli), tak pro kluky to bylo přínosnější než kdyby o 10 branek vyhráli, ale góly dávali prorážečkama, z rohu, a podobně..

Dominik


Na mém hřišti "nejméně rozehraných" jsme hráli s podobnou partou kluků z Braníku, proti kterým jsme hráli všechny čtvrtiny. Naše třetí hřiště se nezapočítávalo do oficiálního výsledku, my jsme si ho ale do našich záznamů započítali. Klukům se podařilo dát soupeři 14 branek a do naší sítě padlo šest. Tentokrát dali alespoň jednu branku všichni, což jim určitě udělalo radost a bylo fajn jim vidět v očích jiskřičky štěstí.

Na začátku jsme si s kluky zopakovali to, že dnes budeme soutěžit o počet úspěšných kliček a přesných přihrávek. Taky se kluci nechali vyhecovat k tomu, že chtěli ukázat rodičům, proč chodí na fotbal a co všechno už umí. Musím je pochválit, tato parta předvedla nejlepší výkon, co jsme měl možnost u kluků vidět.

Tahounem prvních čtvrtiny byl Jirka, a ač hrál pouze tři čtvrtiny, tak vyhrál soutěž o nejvíce kliček a přihrávek. Nutno ale říct, že ve třetí čtvrtině už na kličky začal často zapomínat a vracet se zpět k prorážečkám. Bylo to způsobeno vidinou dalších gólů. Viděl jsem u něj zasekávačky, přešlapovačky a zašlapovačky. Hrál výborně a obrovsky tým podržel.

Další, koho zmíním, je Ondra, ten předvedl výkon, jaký jsem u něj viděl naposled na začátku podzimu. Hrál s nezvyklým nasazením, šel do soubojů, často jako jediný startoval proti soupeři s míčem. V soutěži kliček a přihrávek skončil za Jirkou o jeden bod. Nasazení a bojovnost si udržel po celý zápas a za to ho musím pochválit. Tři čtvrtiny ze čtyř byl naším "falešným" brankářem Tomáš Satoranský, to slovo falešným ještě jednou zdůrazním. Pohyboval se po hřišti tam, kde bylo třeba a v bráně bychom ho těžko hledali. Svou poziční hrou se mu podařilo překazit mnoho akcí soupeře. Občas se pohyboval až moc vpředu, ale pro mne je to lepší než aby stál zavěšený na síti v naší bráně. Čím mě překvapoval bylo to, že po akci vždy sprintoval zpět a nevypouštěl to, jako jsme na to u něj zvyklí. Dnes hrál jako by ho polili živou vodou a v naší soutěži skončil třetí pouhé 2 body za Ondrou.

Kuba je dalším kdo si zaslouží pochvalu, na důrazu začal přidávat od druhé čtvtiny, začal do soubojů zapojovat i tělo a rvát se o míč. Díky svému důrazu vstřelil i několik branek. Složitější kličky ještě Kuba nezvládá, ale několikrát se mu podařilo soupeře obejít nečekanou změnou směru.

Adam mne taky mile překvapil, byly chvíle, kdy byl důrazný a bojovný. Ukázal nám i jednu stahovačku a přihrávku. Chvílemi je vidět, že je myšlenkami asi jinde než na hřišti, dnes ale zabojoval. Několikrát vypomohl v zadu a podařilo se mu dostat i do několika brejků.

Co potvrzuje kvalitu naší party bylo to, že po zranění Jirky před koncem třetí čtvrtiny jsme soupeře v pěti dokázali přehrát i ve čtyřech hráčích. A to jsme celý zápas nestřídali. V poslední čtvrtině tým obrovsky podržel Tomáš, jako brankář se často pohyboval hluboko v soupeřově polovině hřiště a nahrazoval tím chybějícího Jirku. Díky tomuto pressingu jsme soupeři nedovolili nás přetlačit.

Tomáš

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 39:36