FC Tempo Praha

U8: Neustálé herní zlepšování

11.6.2014 11:08   Dominik Kadlec  

Tempo odehrálo herně povedený zápas s Viktorkou Žižkov.

Proti Žižkovu jsme nastoupili bez střídání a z toho většina kluků hrála v pátek večer. Hřiště jsme rozdělili na vyspělejší a méně vyspělé, když jsme tak odehráli celý zápas, je to, si myslím, lepší, když hrají ti lepší proti sobě, než aby se pak hrály dvě čtvrtiny, kdy se vyhraje každá o 7 gólů.

Na mém hřišti jsme byli podle mě jasně lepším týmem a měli jsme i více šancí, většinou jsme soupeře přehrávali a pak klukům začaly docházet ke konci čtvrtin síly, a tak se hra vyrovnávala a stejně tak i počet branek. Celkově na konec kluci prohráli snad 14:13, což je naprosto zanedbatelný výsledek, to je jedna nepovedená přihrávka nebo klička, takže podle mě jsme vyhráli, protože naši kluci byli lepší, předvedli více kliček a víc přihrávek a měli i víc šancí, akorát brankář je velmi dobře pochytal a nebo jsme minuli branku, rozhodně je ale vidět pokrok v naší hře. Asi kdybychom střídali stejně jako proti Vršovicím, tak bychom vyhráli i na góly. Na druhou stranu to u kluků rozvíjí zase vytrvalostní stránku příjemnou formou a to hrou.

Druhou skupinu koučoval Vašek a říkal, že byť kluci prohráli asi o 5 gólů celkově, tak se mu to líbilo, kluci se snažili a třeba u Ondry s Marťasem je vidět taky velký pokrok, takže už dokážou hrát proti těmto klukům víceméně vyrovnaně.

Zápas jsme tak prohráli 16:23 výsledkově, což beru na sebe, v tomhle počasí bez střídání to pro kluky bylo těžké. Herně jsme však nezklamali a naopak se pořád zlepšujeme, byť děláme při rozehrávce stále chyby, tak už je procento zkažených výrazně nižší a stejně nám roste procento celkových přihrávek a zároveň i těch úspěšných. Pořád je ale základ klička a zvládnutí bezproblémového vedení míče a obcházení soupeře, které je potřeba posouvat do větší a větší rychlosti.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 16:23