FC Tempo Praha

U13: Hodnocení sezóny 2013/14

8.7.2014 0:19   Lukas Tománek  

Když je v týmu pohoda, nikdo se na tréninky nevykašle, ví trenér Tománek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Byly dva cíle. Jedním bylo zlepšení atmosféry v týmu a druhým cílem bylo kluky posunout zase o něco dál. Pak jsme měli v šatně s chlapci ještě jeden cíl, a to vylepšit umístění v tabulce, které po podzimu neodpovídalo kvalitě předvedené hry.

FC Tempo Praha - SK Kladno 6:10 FC Tempo Praha - SK Kladno 6:10
Jak se je podařilo naplnit?

Atmosféra se zlepšila a myslím si, že tým teď šlape po téhle stránce velmi dobře. Co se týče druhého cíle, myslím si, že i tam se odvedl velký kus práce a chlapci za ten rok udělali velké pokroky, ale tohle se mi těžko hodnotí. Poslední cíl se nám podařil pouze zčásti, skončili jsme na pěkném devátém místě a získali jsme o 7 bodů více než na podzim, ale zůstali před námi týmy, který za námi vážně herně zaostávaly.

V čem měl váš tým navrch nad soupeři?
Jak jsem psal výše, byli jsme silnější na míči než týmy od 6. místa níže.

V čem naopak soupeři byli lepší?
Měli větší touhu po vítězství (alespoň na podzim), my často hrajeme zápasy jako by to byl pouze trénink nebo jako kdyby se nehrálo na výsledek.

Na co jste se během sezóny nejvíce zaměřovali v tréninku a jak to bylo následně efektivní v zápasech?
Nedá se říct, že bychom se na něco zaměřovali více. Naše tréninky tvoří hlavně hra, kde kluky sledujeme a snažíme se jim v určitých herních oblastech pomoci.

FC Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 3:3 FC Čechie Uhříněves - FC Tempo Praha 3:3
Jak jste byli spokojeni s tréninkovou morálkou vašich svěřenců a jaké procento tréninkové účasti považujete za dostatečné?

Byl jsem s ní velice spokojený. Pravidelně nás bývalo kolem 18-20 hráčů. Upřímně ani nevím, jaké procento je dostatečné. Já z vlastní hráčské kariéry vím, že když bylo vše v týmu v pohodě, tak jsme chodili celý tým na trénink a ani nás nenapadlo se na to vykašlat, ale jakmile nám vadil třeba přístup trenéra nebo nás nebavily tréninky, tak nás chodila sotva polovina. Například tohle je pro mě příjemná zpětná vazba, že vím, že netrénuji úplně příšerně.

Jak probíhá komunikace s rodiči a jak jste s ní spokojeni?
Troufám si tvrdit, že komunikace fungovala absolutně perfektně a myslím, že by tak odpověděla i naše vedoucí Míša, která má na starosti převážnou část rozhovorů s rodiči.

Co budete chtít v následující sezóně zlepšit ve vašem týmu?
Chtěl bych, aby kluci přestávali po tréninku ztrácet míče, ale tak za to může i moje hloupost:-).

Co byste rádi viděli za zlepšení ve fungování celého klubu?
Momentálně mě nic nenapadá.

Co vás zaujalo na právě probíhajícím MS v Brazílii?
Určitě úroveň českých komentátorů v hlavní roli s Pepou Csaplárem. A fotbalově se mi například moc líbilo Alžírsko, které mě mile překvapilo.

Osoby:

Lukas Tománek