FC Tempo Praha

U15: Hodnocení sezóny 2013/14

15.7.2014 22:27   Jaroslav Malý  

Největším problémem byla nesehranost týmu, myslí si trenér Jaroslav Malý.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Poprvé jsme měli šanci si zahrát žákovskou ligu a poměřit síly se soupeři zvučných jmen. Cíle jsme si nemohli klást veliké, jelikož se náš tým dal dohromady těsně před zahájením ligy. Bohužel pro nás jsme se tuto informaci dozvěděli docela pozdě a některé hráče jsme získali na poslední chvíli na střídavý start. Sehranost našeho týmu tedy byla na nule.

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 2:2 FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 2:2
Jak se je podařilo naplnit?
Čekali jsme samozřejmě více bodů než získaných čtrnáct, ale myslím si, že se kluci zápas od zápasu zlepšovali a podávali kvalitní výkony. Bohužel jsme nemohli týmům jako jsou Teplice, Most nebo Sokolov konkurovat a hrát s nimi vyrovnanou partii, ale proti ostatním jsme chtěli vydřít nějaké ty body. V podzimní části jsme dokázali získat více bodů než v té jarní, ale důvodem, si myslíme, je, že nás soupeři podceňovali a v odvetách posílili mužstva a dali si větší pozor na naše hráče. Taky jsme byli velmi zklamaní z výkonů rozhodčích na hřištích soupeřů, kde se měl lámat chleba. Vím, že je pozdě plakat nad rozlitým mlékem, ale viděl jsem hodně, ale jejich výkony byly někdy k smíchu.

V čem měl váš tým navrch nad soupeři?
Rozhodně jsme nebyli týmem, který by soupeře převálcoval, ale snažili jsme se být rovnocennými soupeři, někdy to vyšlo a někdy prostě ne a to je fotbal.

V čem naopak soupeři byli lepší?
Rozdíl mezi našimi hráči a hráči třeba z Teplic je velice markantní. Obrovská herní konkurence, fyzické a výškové přednosti, široký kádr.

Na co jste se během sezóny nejvíce zaměřovali v tréninku a jak to bylo následně efektivní v zápasech?
Museli jsme se zaměřovat na sehrání týmu a to od základu. Hodně jsme pilovali kombinační hru, se spoustou nahrávek a náběhů. Několikrát jsme prohazovali sestavu a točili hráče, protože jsme kluky, kteří přišli na střídavý start, neznali a nevěděli jsme, co v nich je. Je to těžké, když máte tři kluky z Uhříněvsi, pět kluků z Braníka, jednoho z Hájů a pár našich odchovanců. Těžké to bylo v tom tyhle skupinky stmelit a udělat z nich partu, která potáhne za jeden provaz. A v tomto pubertálním věku to je na psychiatra.


Jak jste byli spokojeni s tréninkovou morálkou vašich svěřenců a jaké procento tréninkové účasti považujete za dostatečné?
Na tréninky si rozhodně nemůžeme stěžovat, docházka byla téměř vždy stoprocentní a morálka kluků byla jak kdy a jak u koho. Ale tohle mají v týmu asi všichni.

Jak probíhá komunikace s rodiči a jak jste s ní spokojeni?
Velký zájem o cestování s námi na zápas mělo docela dost rodičů a vždy spousta přijela i svými vozy, takže komunikaci s rodiči jsme měli téměř při každém zápase či tréninku. Palec nahoru.

SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:8 SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:8
Co budete chtít v následující sezóně zlepšit ve vašem týmu?
Do další sezóny vstupujeme opět jako stavitelé nového týmu. Naše torzo, co zůstává na Tempu, se slučuje s hráči o rok staršími. Bohužel spousta hráčů se vrátila do svých klubů a ta parta, kterou jsme pracně dávali do kupy, se rozpadla a práce, kterou jsme pracně budovali, je ta tam. Tímto také všem děkujeme za pomoc v lize a snahu se zlepšovat jak po stránce herní, tak lidské.

Co byste rádi viděli za zlepšení ve fungování celého klubu?
Co se týče fungování klubu, nemáme co vytýkat, myslím, že všichni dělají maximum ve svých pozicích. Vážíme si trenéra Tondy plachého, to on dokáže poradit a věřte, že i na severu Čech zanechal svoji stopu a všude ho znají. To je ten, kdo má předávat zkušenosti a vést trenéry.

Co vás zaujalo na MS v Brazílii?
Konečně se zapojily kamery do brankového prostoru a pomohly rozhodčím správně rozhodnout situaci. Překvapený jsem z vypadnutí Španělska, ale jejich jízda musela jednou skončit. Dalším nemilým překvapením je nekvalita některých rozhodčích, někdy mě to až šokuje. Nebyl snad zápas, který jsem neviděl, a tolik herních stylů, prostě paráda. Ale dost už o Brazílii, tady máme dost svých problémů a věřím, že se vše urovná a že budeme i nadále mít krásnou trávu, dost hráčů, radost a chuť do další práce.

Osoby:

Jaroslav Malý