FC Tempo Praha

Muži B: Hodnocení sezóny 2013/14

19.7.2014 23:40   Petr Dedek ml.  

Rádi bychom vylepšili skóre po 90 minutách, tréninkovou účast, četnost Vityho holení a Valyho efektivitu v útočné fázi, říká trenér Petr Dedek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Tradiční cíl je zapracovávání dorostenců a méně využitých hráčů áčka. Vzhledem k počtu hráčů áčka tento cíl převzalo nedobrovolně ono, takže nám zbyla spousta času a energie na druhý hlavní cíl, což je užít si fotbal v jeho původní zábavné formě a funkci.

Jak se je podařilo naplnit?
Kvalitně - v áčku byli dorostenci využiti více, než by se tak dělo u nás a zábavy bylo rovněž, ač se možná z referátů tolik nezdálo, přehršel.

Kyje - FC Tempo Praha B 5:2 Kyje - FC Tempo Praha B 5:2
V čem měl váš tým navrch nad soupeři?

Jak je v poslední době zvykem, tak v točení brankářů, eliminovali jsme případné sledování naší hry budoucími soupeři:-). Dále klidem při hře, nerozhodilo nás ani výrazně nepříznivé skóre:-(. A snad též v organizaci hry, občas jsme začali tušit, co v příští chvíli udělá náš spoluhráč.

V čem naopak soupeři byli lepší?
Především v herní inteligenci, měli jsme většinou delší vedení.

Na co jste se během sezóny nejvíce zaměřovali v tréninku a jak to bylo následně efektivní v zápasech?
Od ledna jsme výrazně zvýšili četnost cvičení na udržení míče v přesilovém počtu (2:1, 3:2, 4:2, 5:3), což v zápasech poznat bylo. Úspěšné vykombinování na vlastní půli jsme ale dost často nedokázali před soupeřovým vápnem zúročit v nebezpečnou akci kvůli nekvalitním náběhům či nepřesnosti hráče s míčem.

FC Tempo Praha B - Sokol Cholupice B 3:3 FC Tempo Praha B - Sokol Cholupice B 3:3
Jak jste byli spokojeni s tréninkovou morálkou vašich svěřenců a jaké procento tréninkové účasti považujete za dostatečné?

U mužů, kde do důvodů neúčasti oproti dětem přibývají důvody pracovní a rodinné, bych považoval za dostatečnou pětasedmdesátiprocentní účast. Ani na tu však mnoho béčkařů nedosáhlo, takže spokojen být nemohu.

Jak probíhá komunikace s rodiči a jak jste s ní spokojeni?
Probíhá podobně jako v ostatních Tempáckých týmech :-). Všichni vědí, že mohou za trenérem či vedoucím kdykoli přijít :-). To, že se tak neděje, si vysvětluji naprostou spokojeností s vedením a výchovou jejich odrostlých ratolestí.

Co budete chtít v následující sezóně zlepšit ve vašem týmu?
Skóre po 90 minutách, tréninkovou účast, četnost Vityho holení a Valyho efektivitu v útočné fázi.

Co byste rádi viděli za zlepšení ve fungování celého klubu?
Aby nás vedení konečně při trénincích začalo pouštět na spodní trávu:-).

Co vás zaujalo na MS v Brazílii?
Ohromná vyrovnanost týmů, jakýkoli mistr světa bude mít za sebou chvilku na pokraji vyřazení i nepovedený zápas. A také hledání herního rozestavení budoucnosti (obránců 3-5, útočníků 1-3).

Chcete dodat něco, na co jsme se nezeptali?
Jen, že pořádáme celoroční nábor, takže všechny, kdo mají chuť a třeba v minulých letech ukončili kariéru, rádi přivítáme. Platí to především pro hráče ročníků 86-94, kteří zmizeli z našich dorosteneckých týmů neznámo kam.

Osoby:

Petr Dedek