FC Tempo Praha

U19: Nevyužitá přesilovka

15.9.2014 13:36   Lukáš Kafka  

Tempo prohrálo s Vyšehradem díky chybám z úvodu zápasu.

Ve čtvrtém kole jsme doma přivítali vedoucí tým soutěže Vyšehrad. Věřil jsem, že když k utkání přistoupíme zodpovědně, tak bodově naprázdno nevyjdeme.

Bohužel naše bodové plány měly již od 20.vteřiny velké trhliny, kdy po Gronychově nepřesné přihrávce na Čecha se soupeř dostal do šance, kterou s přehledem proměnil. Špatný vstup do utkání jsme potvrdili Benešovým zbytečným skluzem ve vápně, díky kterému následovala penalta, z níž se Vyšehrad nemýlil 0:2. Od té doby se hra vyrovnala a soupeř se již do šancí prakticky nedostával. Zato my jsme mohli snížit Benešem, který jen těsně nedosáhl na centrovaný míč na zadní tyči. V další šanci se ocitl Hyršl, který ze strany postupoval sám na brankáře, ale rovněž neskóroval. V první půli mohl ještě skórovat Beneš, ale nesedla mu střela z dobré pozice z hranice šestnáctky. Soupeř zahrozil střelou z 25 metrů, kterou Roshan vyrazil jen před sebe, ale naštěstí nikdo z hostujícího týmu nedobíhal. Důležitým okamžikem první pětačtyřicetiminutovky byla druhá žlutá karta pro hráče Ljubinkoviče, a tak se nám naskytla dlouhá přesilovka. Jenže těsně před přestávkou kopali hosté po dalším skluzu opět penaltu, kterou naštěstí dali vedle naší branky.

Do druhé půle jsme přišli s ofenzivnější taktikou a snahou o co nejrychlejší kontaktní gól. Hra po přestávce i přes naší početní výhodu byla vyrovnaná. Naše akce končily často na hranici šestnáctky, jelikož jsme se do vápna chtěli dostat středem, kde byl přehuštěný prostor. Ideálním řešením by byla hra přes kraje, ale moc často jsme je bohužel ve finální fázi nevyužívali. I přesto jsme si v druhé části utkání vytvořili tři velmi slibné příležitosti. Dvě měl Šváb, kdy v první šanci nedokázal překonat brankáře ze sedmi metrů a ve druhé si tváří v tvář Pospíchalovi špatně zpracoval míč a k zakončení se ani nedostal. Obrovskou šanci ke zkorigování měl i Gronych, který postupoval sám na brankáře, ale i on jen trefil dnes výborného Pospíchala v brance hostí. Dnes bychom prostě nedali branku asi ani do půlnoci...

V každém případě jsme dnes neodehráli špatné utkání a jen díky dvěma obrovským chybám v začátku jsme nezískali ani bod. Ve druhém poločase to chtělo více trpělivosti v předfinální fázi útoku, kdy jsme měli více akcí řešit přes strany a ne přes přehuštěný prostor před vápnem.

Příští týden bude tzv. anglický, kdy nás nejdříve bude čekat pohár na Hostivaři a poté derby na Libuši. Věřím, že navážeme na dnešní výkon a že budeme slavit dvě vítězství.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:2)