FC Tempo Praha

U15: Tři body odvezlo Táborsko

16.9.2014 15:19   Jaroslav Teplan   Ondrej Jusko  

Soupeř na hřišti dominoval a prezentoval se velmi fotbalově.

V neděli 14.9. k nám zavítal kvalitní soupeř z Táborska. Všichni jsme se těšili na utkání, které mělo mít vysokou úroveň fotbalovosti.

Od prvních minut utkání na hřišti dominovalo Táborsko, a to nejen svojí fyzickou převahou. Soupeř se prezentoval kombinační hrou, kterou zdobily především aktivní dotek s míčem, rychlé a krátké přihrávky, neustála nabídka, cílené přenášení těžiště hry. Pomalu jsme reagovali na odskok soupeře, nezachytávali pohyb a náběhy hráčů soupeře na naší půlce hřiště. Tyto zmiňované črty hry obou aktérů předurčily průběh prvního poločasu. I proto jsme šli do kabiny s dvougólovým rozdílem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili o něco lépe, snažili se více o kombinaci a dařilo se nám i více držet míč. Soupeř však dominoval celý zápas a zaslouženě vyhrál, když svůj náskok navýšil ještě o dvě branky. Konfrontace s tímto "fotbalově" naladěným týmem nám ukázala obrovské rozdíly v herních činnostech jednotlivce, které soupeř zvládl kvalitněji a skloubil do týmového výkonu, díky kterému nás výrazně přehrál.

Jelikož poslední dvě mistrovská utkání jsme měli možnost hrát proti týmu s nadprůměrně dominantním hráčem nebo týmu s propracovaným výkonem jednotlivců, věříme, že tento prožitek pro naše mladé hráče bude silnou motivací k další práci nejen v trénincích, ale také individuálně doma.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 0:4 (0:2)