FC Tempo Praha

U14: Vítězná série pokračuje

16.9.2014 15:34   Viktor Valta  

Tempo si poradilo se silným týmem Táborska.

V neděli čekal hráče aktuálně první tým tabulky FC MAS Táborsko, který zatím neztratil ani bod a pyšnil se skórem 22:4. My jsme poprvé v sezóně byli kompletní, a tak se očekávalo velmi kvalitní utkání.

Zápas začali aktivněji hosté, kteří se po několika slibných příležitostech dostali akcí středem hřiště a přihrávkou do strany v 8. minutě do vedení - 0:1. Kolem 10. minuty jsme se konečně probrali i my. Kombinační hrou a kolmými přihrávkami do křídelních prostorů jsme se začali dostávat do šancí. Tlak vyústil v 17. minutě, kdy po jedné z křídelních akcí našel Štěpán Sedlář zpětnou přihrávkou Adama Vlasáka a ten nekompromisně srovnal na 1:1. V ten moment bylo na hřišti pouze Tempo. V 17. minutě po další křídelní akci, která tentokrát šla z druhé strany, zasáhl hostující hráč v pokutovém území do centrovaného balónu rukou a hlavní rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Míč si suverénně vzal Svatopluk Plíšek a se stejnou jistotou penaltu proměnil - 2:1. Po zbytek poločasu jsme měli silnou převahu s velkým množstvím šancí, které jsme bohužel díky zbrklosti v koncovce neproměnili. Za zmínku stojí šance Marka Schätze v 32. minutě, kdy úplně sám na malém vápně přestřelil po přihrávce Štěpána Sedláře prázdnou bránu.

Druhý poločas začal stejně, jako první skončil. Měli jsme převahu, střely, šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit v góly. Deset minut před koncem nás soupeř zatlačil na naši polovinu. Bohužel v tento moment se přestal hrát fotbal. Všichni přihlížející si museli připadat jako na tenisovém zápase. Soupeř nakopl dlouhý balón před naše pokutové území, tam jsme dobře vyhráli osobní souboj, ale místo klidné rozehrávky přišel opět jen odkop. Hráčům stále opakujeme, že pořád chceme hrát kombinační fotbal (na rozdíl od trenérů soupeřů, od kterých jsme opět slyšeli: "Dej to dlouhý dopředu."), ale bohužel se často v závěru přizpůsobíme neatraktivní hře soupeře.

Tento nedostatek, na kterém budeme v nejbližší době opět pracovat, je zároveň dalším cílem do následujícího zápasu v Čáslavi, který hrajeme v neděli 21.9. od 11:15. Tak nás přijeďte opět podpořit.  

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 2:1 (2:1)