FC Tempo Praha

U17: První přeborové body

19.9.2014 8:41   Michal Netušil  

Tempo porazilo tým Klánovic tenisovým výsledkem 6:3.

Ve druhém kole jsme doma přivítali Klánovice. Chtěli jsme odčinit prohru z předchozího zápasu. Do zápasu proti Klánovicím jsme vstoupili dobře. Hned v 7. minutě se nám podařilo skórovat, trefil se Buzek - 1:0. Bohužel jsme se z vedení příliš dlouho neradovali. Hostům se podařilo rychle vyrovnat - 1:1. Naštěstí se nám do dvacáté minuty podařilo vstřelit další dvě branky díky Kopešovi - 3:1. Kluci se ale uspokojili a mysleli si, že nám od Klánovic žádné nebezpečí nehrozí. Přestala se nám dařit kombinace a nedokázali jsme udržet míč na svých kopačkách. Za hosty hrál v útoku vysoký útočník, kterému jsme dávali příliš prostoru a to se nám stalo osudným. Veškeré útoky hostů šly právě přes něj, připravil několik šancí, ze kterých se Klánovicím podařilo vyrovnat. Do šaten se šlo za stavu 3:3.

Ve druhém poločase jsme chtěli zlepšit pohyb na hřišti jak s míčem, tak hlavně bez míče. To se nám ale příliš nepovedlo. Dále bylo klíčové pohlídat hostujícího urostlého útočníka. To se nám naštěstí podařilo. Klánovice už další branku nepřidaly, i když jsme je do několika slibných šancí pustili. Naopak jsme to byli my, kdo střílel branky. Postupně se trefili Buzek, Sláma a Petřek. Konečný hvizd rozhodčího završil utkání za stavu 6:3.

Byla to naše první výhra v pražském přeboru, kterou bychom chtěli potvrdit i v dalším kole proti Vltavínu. Musíme si ale přiznat, že nás čeká mnohem těžší soupeř, na kterého by hra, kterou jsme předváděli, asi nestačila. Budeme se muset zlepšit ve všech směrech.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Klánovice 6:3 (3:3)