FC Tempo Praha

U15: Hrát jen poločas je málo

19.10.2014 23:13   Jaroslav Teplan  

Tempo podlehlo Rokycanům 1:4.

V sobotu 11.10. jsme na domácím hřišti přivítali celek z Rokycan, který se nacházel ve stejných patrech tabulky jako my, a zápas měl slibovat vyrovnané utkáni.

Do prvního poločasu jsme vstoupili velmi bojácně, ustrašeně a s minimální chutí jít vyhrát zápas po kvalitním individuálním a týmovém výkonu. Kupili jsme řadu školáckých chyb a nepřesností, ze kterých nás soupeř potrestal brankou či si vytvořil velmi nadějnou střeleckou pozici. Hru jsme dokázali zpřesnit po dvaceti minutách, kdy aktivní hrou jsme si vytvořili dobré střelecké příležitosti. Celkově v prvním poločase byla součinnost mezi jednotlivými řadami pomalá a soupeři to tak usnadňovalo odebírání míčů našim hráčům a pro nás to znamenalo zbytečnou ztrátu fyzických sil. Především naše obrana byla pod neustálým tlakem soupeře.

Ve druhém poločase, po velmi důrazné poločasové domluvě, na hřišti dominoval pouze jeden tým, kterým bylo Tempo. Zrychlením hry, dobrým uvolňováním se od hráčů a nabídka do volných prostorů nám umožňovala velmi kvalitně držet míč na svých kopačkách. Podařilo se nám snížit na rozdíl jedné branky, ale soupeř nás po našich chybách v obranné řadě potrestal dvěma slepenými góly, čímž určil konečné skóre. Nutno podotknout, že celý druhý poločas se odehrál na půlce soupeře, ale žel s malou snahou o zakončení, či její nepřesností.

Musíme si uvědomit, že zápas se hraje dvakrát 35 minut a hrát pouze jeden poločas na kvalitní úrovni je v žákovské lize málo. Hráči musí především věřit v sebe, své schopnosti a dovednosti, které by následně měli prodat na hřišti. Neměli by to provádět až na nabádání trenéra o poločase. Měli by sami vice mezi sebou mluvit na hřišti a vzájemně se povzbudit či vynadat, pokud někdo neplní to, co má. Cílem je se učit fotbalové dovednosti, ale rovněž chápat principy fotbalu, umět se rozhodovat a vědět, jak se zachovat v určitých herních situacích. Trenér je na lavičce, aby vám pomohl zdolávat cestu, kterou jste si vybrali a vy jste sami zodpovědný za váš směr, kterým chcete jít. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Rokycany 1:4 (0:2)