FC Tempo Praha

U10: Neproměňování šancí

20.10.2014 8:51   Antonín Plachý  

Tempo na těžkém terénu sehrálo zápasy s Újezdem nad Lesy a Braníkem.

Páteční zápas s Újezdem hodnotit nebudu, to byla klasika, kdy jsme se snažili hrát a fyzicky vyspělejší soupeř dával góly, většinou z brejků. Spíš to ale bylo o té vodě na hřišti.

Sobota s Braníkem byla sice taky blátivá, ale již na podstatně lepším terénu. Jestliže jsme na jaře Braník na jejich hřišti přehráli jednoznačně, tak tady na těžkém terénu se nám již nedařilo tolik s míčem, ani v zakončení. Není teď třeba polemizovat, že chybělo pět velmi dobrých hráčů, protože na vině bylo spíš proměňování šancí. Braník hrál velmi bojovně a na dvou hřištích efektivněji, což se projevovalo i tím, že dávali góly. My jsme si sice také vytvořili množství šancí, ale většinou jsme trefovali brankáře, kteří tedy odchytali celý zápas vcelku dobře. To, že prohrajeme nějaký zápas o góly z rozehry, není tak mrzuté, spíše mě mrzí to, že nedokážeme šance proměňovat my. Budeme na tom teď více pracovat.

Na třetím hřišti, které se ovšem do výsledku nepočítalo :-), jsme zase naopak soupeře přestříleli velmi dobře. A kluci si bezvadně zahráli. Tak snad se v dalších zápasech už rozstřílíme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Újezd nad Lesy 6:27
FC Tempo Praha - ABC Braník 7:20