FC Tempo Praha

U14: Pohodová výhra s Vyšehradem

21.10.2014 11:20   Lukas Tománek  

Tempo nasázelo soupeři deset branek, ale těžké zápasy teprve přijdou.

K dvanáctému zápasu v letošní sezóně jsme nemuseli cestovat žádnou dálku, protože náš soupeř Vyšehrad hraje domácí zápasy nedaleko v Krči. Podle postavení v tabulce jsme věděli, že bychom měli být dnes ti, kteří budou udávat tempo a obraz hry. V zápase dostali od začátku šanci někteří hráči, kteří nebyli zápasově tak vytížení jako ostatní a obzvlášť Matěj Heřmánek a Venca Luťcha předvedli velice slušný výkon. Změnou bylo i nové rozestavení, když jsme poprvé v sezoně vyzkoušeli hru na tři obránce. Nicméně zpátky k zápasu samotnému.


Od první minuty až do konce jsme hráli my, byli kvalitní na míči, vycházely nám kombinace se spoustou narážeček a dařilo se nám oproti minulému zápasu hrát po stranách, odkud chodily nebezpečné centry do vápna. Soupeř se snažil hrát po zemi, což nám vyhovuje, protože jakmile honíme míče někde v oblasti pasu a hlavy, tak máme velké problémy. V prvním poločase se prosadili třikrát Štěpán, dvakrát Vlasy, Siťák a Sváťa. Ve druhém poločase se ještě dvakrát trefil Vlasy a jednou Adam Vakoč. 

Šancí jsme měli na dva zápasy, ale někdy nám chyběla přesnější muška nebo lepší finální přihrávka, takže konečný výsledek byl 10:0. Kluky bych chtěl za dnešní výkon pochválit, ale zase upozornit na to, že už příští sobotu nás čeká Benešov, týden na to Admira a poté Motorlet. Tři zápasy, které rozhodnou o tom, kde se budeme na konci podzimu nacházet.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 0:10 (0:7)