FC Tempo Praha

U9: Od bláta až po uši

21.10.2014 11:50   Dominik Kadlec   Tomáš Slany  

Tempo sehrálo vyrovnaný zápas se sousedním Braníkem.

Utkání s Braníkem jsme dohodli na tři hřiště, mohli si tak zahrát všichni kluci, kteří mohli a nebyli zrovna nemocní. Průběh utkání byl herně vyrovnaný a odpovídá tomu celkový i oficiální výsledek. Hrálo se na těžkém terénu, ale i tak se kluci nebáli ukázat i těžké kličky, které se jim dařily. Na všech hřištích jsme měli možnost vidět i pěkné kombinace.
Rozhodnutí, zda kluci půjdou do kličky, a nebo zvolí přihrávku, necháváme na nich. S postupujícím časem se kluci začínají více dívat kolem sebe a začínají více využívat spoluhráče v lepším postavení. Ti, co zrovna nemají míč, se snaží naběhnout do volného prostoru, aby mohli přihrávku dostat. Stále je ale pro nás pozitivní, když se kluci rozhodnou i pro složitější kličky a zpravidla jsou i úspěšní.

Zápas s Braníkem klukům přinesl další zkušenosti, zahráli si s vyrovnaným soupeřem a to je pro ně velmi užitečné. Musíme všechny kluky pochválit za jejich snahu a bojovnost. Všichni se snažili, i když byli někteří od bláta až po uši.
 
Ještě bych snad jen dodal, že kluci si velmi dobře počínali při útočných akcích, kdy využívali poměrně vhodně buď kombinace nebo individuální akce. Určitě se nám hodně zlepšila rozehrávka od brankáře, ať už Marťase nebo i ostatních kluků. Taky brankáři předvedli několik pěkných zákroků. Na obou stranách bylo vidět hodně šancí, ať už využitých nebo ne, což potvrzuje skóre. Trošku jsme tak zapomínali na obranu, ale pokud soupeře přestřílíme, tak proč ne. Na těžkém terénu mohl fotbal trpět, ale oba týmy si s tím poradily a viděli jsme oboustranně pěkný zápas. Určitě je toto lepší, než kdybychom vyhráli 5:0.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 25:27