FC Tempo Praha

U17: Dvakrát ztracené vedení

21.10.2014 21:24   Roman Mašek  

Tempo prohrálo 2:5 se sloučeným týmem Vršovic a Uhříněvsi.

V neděli jsme zavítali do Uhříněvsi na další mistrovské utkání s domácími Vršovicemi. Krásné slunečné počasí v kombinaci s nádhernou travnatou plochou nás navnadilo na pěkný fotbalový zážitek, ale nakonec jsme hráli na umělce, což je velká škoda, zvláště po zápase při pohledu na krvavá kolena a jiné odřeniny nejen u našich, ale i domácích hráčů.

Zápas začal svižně a že to bude trochu vyhecované, bylo jasné, neboť za domácí nastoupili někteří hráči, kteří minulý rok hráli na Tempu ligu s ročníkem 99. Vstup do zápasu se nám vydařil, hned druhý útok jsme proměnili v branku, když Čestmír Pavlásek přistrčil z levé strany na Martina Petřeka, ten skákavý míč trefil z jedné a brankář domácích se ani nestihnul ohlédnout, 0:1.

Naše radost z vedení však netrvala dlouho, o 2 minuty se podařilo přenést domácím hru z jedné strany na druhou, přišla střela ze strany, kterou stihnul Denis Hozák jen vytěsnit před sebe, kde však dobíhal soupeř a uklidil volný míč do branky, rychle srovnáno na 1:1.

Po tomto úvodu se hra zvrhla v množství osobních soubojů a hlavně nepřesností, kdy míč létal z jedné strany na druhou, bez náznaku kombinace. Hrálo se především ve středu hřiště, jak domácí tak i my jsme si vypracovali několik dobrých střeleckých příležitostí, které buď neměly dostatečnou razanci či přesnost. Naše hra se přizpůsobila nakopávání, chyběla přesnost v rozehrávce, většina situací byla řešena zbrkle, což nás obíralo o možnost potvrdit, že jsme první poločas byli lepším mužstvem.

Druhý poločas jsme zahájili opět velmi dobře. Ve 43. minutě se povedla kombinace po zemi na pravé straně, kde se Jirka Kopeš dostal do úniku a jeho střílený centr ve skluzu před brankářem tečoval Čestmír Pavlásek a mohli jsme se radovat z vedení, 1:2. Ale opět jsme nevedli dlouho, 3 minuty nato pronikl Tomáš Pavlíček (jeden z hráčů, kteří s námi hráli minulý rok) po straně, kde jsme nebyli dostatečně důrazní, vystřelil z velkého úhlu na branku, Denis stihnul jeho střelu jen tečovat a skákající míč na brankové čáře dokopl útočník domácích do sítě, srovnáno na 2:2.

Stejně jako v prvním poločase, po vyrovnání se hra začala kouskovat, přibývalo zákroků, které byly na hraně, klidu do zápasu nevnášel ani rozhodčí, který některé zákroky přehlížel anebo posuzoval velmi kontroverzně (nezaujatě ve prospěch domácích?). Hra upadla do nepřesností, zbytečných ztrát a bez náznaku kombinace. 

V 60. minutě jsme inkasovali branku po rohu, kdy jsme nechali úplně osamoceného útočníka ve vápně a ten hlavičkou trefil odkrytou branku, 3:2. Po této brance jsme úplně přestali hrát, především střední řada, kdy jsme úplně nechali domácí kombinovat bez napadání. Tak padla i další branka domácích, kde hráč ve středu hřiště, úplně osamocený, si měl klid zpracovat míč, připravit si střeleckou pozici a střelou k tyči nedal šanci Denisovi v brance, 4:2.

Zápas zpečetila branka z přímého kopu, kdy se zrovna Tomáš Pavlíček místo očekávaného centru trefil přesně k zadní tyči, a překvapil tak celou naší obranu včetně Denise, 5:2. Na konci zápasu již nebyla ani fyzická ani morální síla na jakoukoliv korekci tohoto stavu.

Bohužel jsme na zápas přijeli jen s jedním hráčem na střídání a to díky výpomoci Dominika Holuba, který nakonec odehrál celé utkání bez výraznějšího zaváhání. Opět se projevila chybějící kondice po 60 minutách zápasu a úplný výpadek mezihry. Proto zvýšení kondice a vnesení pestrosti do naší hry bude další cíl tréninků, stejně tak i přizpůsobení tvrdší hře soupeře, abychom se koncentrovali na hru než na diskuze. Je nutné se připravit na derby s Libuší, které nás čeká další víkend.

Zápasy:

SK Union Vršovice - FC Tempo Praha 5:2 (1:1)