FC Tempo Praha

U10: Chybí více střelby

28.10.2014 11:26   Antonín Plachý  

Utkání ve Vršovicích se povedlo, ačkoliv celkovém součtu jsme nedali více gólů než soupeř.

Na jednom hřišti se dařila většina věcí, co se učíme a tam jsme soupeře přehráli i přestříleli, ačkoliv té střelby stále nebylo mnoho. Už se objevilo to, že někdo naběhne při rohu zezadu a má šanci přímo ohrožovat branku. Gol z toho nepadl, ale už se to několikrát podařilo.

Na druhém hřišti jsme nedávali góly a více jsme jich dostávali. Ne že by nás soupeř přehrával, spíše přetlačil, protože na této polovině asi bylo více těch starších hráčů soupeře, nebo alespoň fyzicky vyspělejších. Tak jsme dostávali třeba i góly po centrech z rohu nebo po vhození z autu.

Pokud by se dařilo se rychleji dostávat s míčem z místa, s čímž měl největší problém Rája, tak by celá hra vypadala mnohem lépe. Ondra i Marek, ale i mnozí další, potřebují ještě stále učit nabíhání, zejména když hrají vepředu, aby se mohli dostat k míči a když ho mají, tak aby ho nepřebírali směrem do hráče. Kuba Váňa už se čím dál častěji ukazuje jako opravdový brankář, v čemž mu docela zdatně sekundoval Kuba Mayer i Ondra. Na Adamovi bylo vidět to postupné zlepšování a i Toník ukazuje, že když má chuť hrát, tak je velmi platný. Deny s Vojtou už objevili kouzlo přihrávky mezi obránce nebo zrychlení hry a párkrát se jim povedlo takhle pěkně prostrčit míč mezi protihráče do běhu. Terén našemu fotbalu zas až tak moc nepřál, takže stačilo často jen ukopávat, ale jinak utkání proběhlo v klidu a dobré atmosféře. Budeme se ještě více zabývat střílením na branku ze vzdálenosti 10-15 metrů, té bylo stále málo.

Zápasy:

SK Union Vršovice - FC Tempo Praha 21:15