FC Tempo Praha

Muži A: Černá série pokračuje

28.10.2014 19:35   www.fotbalpraha.cz  

Tempo prohrálo pošesté v řadě, tentokrát poslednímu Radotínu.

Deset kol čekali svěřenci trenéra Konty na první radost z vítězství. Dočkali se tři minuty před koncem zápasu na Tempu. Erupci radosti odšpuntoval přesnou hlavičkou Svrček. Domácí Tempo se dál trápí. Chyběl distancovaný Tománek a zraněný Hurka, navíc musel o poločase pro zranění střídat i stoper Kadlec. Domácí hra se propadla do chaosu a bezradnosti. Nadšeně bojující hosté toho využili.

Od začátku bylo vidět, že na sebe narazili soupeři ze spodních pater tabulky. Nepřesnost střídala nepřesnost a šancí bylo jako šafránu. Domácí se prezentovali dvěma střeleckými pokusy Nwoga, Peták s nimi neměl problémy.

Hosté byli přece jen nebezpečnější. V 19. minutě přešel Mazánek přes Žaluda, našel volného Havelku, ale jeho střelu zastavil obránce Kalina. Hosté reklamovali, že rukou, ale bez pochopení u hlavního arbitra. Ke střeleckému zakončení se pak přes Kadlece nedostal Polyuka a v poslední minutě první půle se ve vápně uvolnil Socha, ale pálil mimo branku.

První příležitost po přestávce patřila domácím, ale Peták ukryl míč v náruči. To bylo vlastně ze strany domácích vše. Pak už přicházely jen šance hostů. Po přímém kopu hlavičkoval k tyči Toman, Varecha tam byl včas a skvěle zasáhl. Domácí brankář si poradil i se střeleckými pokusy Havelky a Mazánka. Po akci Mazánka s Idrissovem opět zasahoval Varecha. V 65. minutě Idrissov uvolnil Mazánka, ten bez váhání poslal míč před branku, kde se na malém vápně zjevil Socha, ale Varecha byl opět vynikající. Reflexivně míč vyrazil.

Rozhodující okamžik přišel tři minuty před koncem. Z levé strany odcentroval Idrissov, mezi domácí stopery si naběhl Svrček a trknul míč přesně k pravé tyči. Tentokrát byl Varecha bezmocný.

Hosté si první vítězství vychutnali. Známé „cigy - caga” dirigované kapitánem Kasíkem hřmělo z jejich kabiny. A zaslouženě.
 
Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Dnes k tomu nemám co říct, snad jen to, že na to momentálně nemáme.
Josef Konta (Radotín): Dneska jsme to ubojovali. Věděli jsme, že už nám teče do bot. Hráči si to uvědomili a teď z nás spadla deka. Věřím, že už to bude do konce podzimu jen lepší.

Nejlepší hráč Tempa: Nikdo
Nejlepší hráč Radotína: Michal Peták
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Radek Kasík (Radotín)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SC Olympia Radotín 0:1 (0:0) Video ze zápasu