FC Tempo Praha

U15: Tempo nestačilo na Benešov

30.10.2014 11:33   Jaroslav Teplan   Ondrej Jusko  

Celkový dojem ze zápasu ale může být zkreslený výsledkem.

V sobotu 25.10. jsme sehráli odvetné utkání na umělé trávě v Benešově.

Do začátku utkání jsme vstoupili aktivní hrou, ze které pro náš tým vyplynuly zajímavé situace. Jejich řešení většinou ztroskotalo v herních činnostech jednotlivce jako jsou správný výběr místa či postavení se k převzetí míče, překonání soupeře v útočné činnosti 1vs1 a zpracování míče.

Po dvaceti minutách naše hra upadla, když jsme obdrželi branku po individuální chybě v obranné řadě. Od té doby začal Benešov na hřišti dominovat a přehrávat nás v držení míče a přímočarosti směrem vpřed a podařilo se mu přidat druhou branku.

Během poločasové přestávky jsme si poukázali na chyby a snažili se povzbudit hráče do druhého poločasu. Ve druhém poločase se Benešovu podařilo vstřelit pět branek. Góly ve většině situací padly po individuálních chybách, především ve snaze hrát a vytvořit kvalitní herní situace pod tíhou tlaku soupeře. Ovšem hráči by se již měli vyvarovat chyb v herních situacích jako jsou nezpracování přihrávky z rozehrávky brankáře (většinou vyplývá ze strachu či zmatku, že na něho vystupuje soupeř), pomalé a nepřesné přihrávky zpět brankáři při rozehrávce a útočné situace 1vs1 posledního hráče, který dělá kličku do protihráče. Negativním prvkem, který se nyní začal objevovat v naší hře je, že se snažíme některé činnosti řešit silou místo techniky, chytrosti a rozhodování pod tlakem.

Celkový dojem ze zápasu může být zkreslený výsledkem. Ovšem musíme podotknout, že v řadě situací jsme si počínali velmi dobře. Někteří hráči velmi dobře přebírali míč prvním dotykem, jejich první myšlenka byla hrát směrem k brance soupeře. Dokázali jsme rozehrát devadesát procent míčů přes obránce a z herních situací pod tlakem soupeře velmi dobře vyjet. Pomalu začíná fungovat součinnost obránce se záložníky při vyvážení míče. K tomu všemu je potřeba stoprocentní přístup v tréninku. Všichni si musíme uvědomit, že hráči mají velké indispozice ve výšce a hmotnosti oproti soupeřům, a proto až zesílí a vyrostou, jejich výkonnost stoupne a bude rovněž vyjádřená výsledkem.

Zápasy:

SK Benešov - FC Tempo Praha 7:0 (2:0)