FC Tempo Praha

Muži A: První výhra venku

17.11.2014 10:58   www.fotbalpraha.cz  

Tempo třemi brankami otočilo zápas ve Střešovicích.

Po domácím vítězství s rezervou Meteoru si Tempo připsalo i první podzimní vítězství na hřišti soupeře. Po přestávce dvěma góly otočilo vývoj utkání ve Střešovicích a vyhrálo 3:1. Domácí se dostali do vedení vlastním gólem Netušila a krátce před přestávkou se trefil do vlastní sítě i domácí Charvát. Zápas zlomil po třech minutách pobytu na hřišti druhým gólem hostů střídající Hurka.

Dlouhé minuty se na hřišti nic zajímavého nedělo. Vázla kombinace, chyběla střelba. Pak přišla 18. minuta. Domácí rozehráli rohový kop a Netušil nevydařeným odkopem zaskočil svého brankáře Kuchaře a šoupnul mu míč do sítě. Za dvě minuty propadl středem obrany hostů míč k nohám Obermajera, ten Kuchaře prostřelit nedokázal.

Ve 25. minutě zahrávali rohový kop hosté, ale tak, že přišel brejk domácích, kterému chyběla přesná finální přihrávka. Za deset minut odcentroval z pravé strany Inneman, ve vápně našel hlavu Kašpara, který však zamířil do břevna. Z protiútoku si Nwogu šikovně vyměnil míč s P. Geisslerem, ale křížnou střelu nasměroval těsně mimo.

Konečný stav prvního poločasu určila 41. minuta. Rothe před vápnem zastavil faulem Kolínského. Následný přímý kop P. Geisslera stačil přes břevno vyrazit na roh domácí golman. Mulač. Po rohovém kopu už takové štěstí neměl, když mu míč nešťastně poslal do sítě spoluhráč Charvát a bylo vyrovnáno.

Hned po přestávce se do šance dostal střídající Mikš a v 57. minutě, po přímém kopu, zamířil Inneman hlavou těsně mimo branku. Hosté kontrovali akcí po pravé straně, kterou zatáhl Nwogu, ale jeho střílený centr Duka nezkrotil. Po centru Kolínského pak hlavičkoval Nwogu, Mulač nadvakrát míč zpacifikoval.

V následujících minutách mohly Střešovice zápas zlomit, ale nezlomily. V 67. minutě po přímém kopu zůstal ve vápně volný Inneman, ale jeho střelu zastavila tyč a Netušil stačil uklidit míč do bezpečí. V další vyložené šanci branku přestřelil Charvát. A přišel trest.

Nwogu dokázal ustát souboj s Věchtíkem, posunul míč na střed vápna Hurkovi a ten jej poslal podél Mulače po zemi do sítě. To byl na hřišti pouhé tři minuty. Když domácím po gólu Charváta zkazil radost signalizovaný ofsajd, osud zápasu definitivně zlomil Nwogu. Tentokrát byl nahrávačem Hurka a Nwogu sám proti Mulačovi s přehledem obloučkem zakončil na 1:3.

Hlasy trenérů:
Radek Trhlík (Střešovice): Udělali jsme spoustu chyb, zejména ve druhé půli. První půlku jsme byli nejdřív lepší my, potom oni. Byla vyrovnaná a vyrovnaný byl i stav. Viděli jsme dva vlastňáky. Ve druhé půli jsme hru režírovali my, ale nedokázali jsme dát gól. Byla tam tyč a další šance. Paradoxně ve chvíli, kdy jsme měli víc ze hry, soupeř skoroval do otevřené obrany. To se někdy stává.

Libor Koller (Tempo): Je to naše první vítězství venku, takže jsem pochopitelně spokojený. Vzhledem k tomu, že mimo prvních patnácti minut prvního a deseti minut druhého poločasu jsme byli kombinačnější mužstvo a co se týče hry dopředu jsme byli hladovější. Domácí byli bojovnější, ale ničím nás nepřekvapili. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany do rychlých protiútoků a to se nám podařilo, dali jsme druhý a třetí gól. Prohrávali jsme vlastním gólem a po vlastního gólu jsme i vyrovnali. Lámal to druhý gól, který jsme dali my. Máme tři plusové body a čekají nás Uhelné sklady, které mají na přebor nadstandardní mužstvo, takže nás čeká pěkná fuška.

Nejlepší hráč Střešovic: Jan Kašpar
Nejlepší hráč Tempa: Christ Nwogu
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Inneman (Střešovice)

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 1:3 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:34)