FC Tempo Praha

U10: Soupeř nás přestřílel

18.11.2014 12:00   Michal Špaček  

Hráči Žižkova pálí doslova ze všech pozic.

Mistrák na Viktorce probíhal skoro ve stejném duchu, jako tomu bylo minulý rok. My jsme se snažili hrát fotbal a Viktorka se snažila dávat hlavně góly.

První dvě čtvrtiny jsme soupeře jednoznačně přehrávali jak fotbalově, tak i gólově. Soupeř skoro vůbec nerozehrával zezadu přes obránce. Brankář nakopával náhodné míče dopředu co nejdál od branky. Nám se naopak i často dařilo nakopávané míče soupeře zužitkovat ve svůj prospěch a okamžitě z nich založit protiútok. V polovině zápasu se však hra poněkud změnila. Naši kluci začali být méně důrazní a ponechávali soupeři prostor ke střelbě. Tuto příležitost dokázala Viktorka velmi dobře využít ve svůj prospěch a opakovanou střelbou od půlky hřiště skórovala nejméně desetkrát. 

Další góly padly ze standardek a to zejména z rohů, které má soupeř velmi dobře nacvičené. Viktoriáni se pokaždé seřadili do šikmého řetězce a nabíhali na roh včetně obránců. Nakopnutý míč skoro pokaždé skončil na kopačkách našich protihráčů, kteří často i z voleje dokázali bravurně skórovat do naší branky. My naopak neumíme náběhy protihráčů bránit, protože nesledujeme míč a nepohybujeme se s protihráči. Se střelbou máme potíže, a to zejména když jsme v pohybu a pod tlakem. Střely nemají razanci a hlavně nejsou dobře umístěné a hlavně skoro vůbec nestřílíme. Na góly se strašně nadřeme a vše je dotlačeno, jak se říká, až do kuchyně. Při náběhu na přihrávku si mnozí nenabíhají do volného prostoru, ale naopak blízko k bránícímu hráči. Potom není čas na zpracování a my narážíme do protihráčů. Rovněž dost našich kluků dělá kličku moc pozdě a moc blízko bránícího hráče. Důsledek je opět časté narážení do protihráče. Jinak co se týče rozehrání od naší branky, zpracování a vedení míče jsme jednoznačně lepší. Naopak ve střelbě a v taktice jsme byli horší. 

Postupně se v tréninku zaměřujeme více na střelbu a výběr volného místa. Někteří to vše chápou, dokáží vše přenést do hry, ale někteří pořád ještě ne. Taktikou a týmovými náběhy na standardní situace se zatím nezabýváme.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha 25:14