FC Tempo Praha

U19: Remíza ztrátou

22.11.2014 14:04   Lukáš Kafka  

Tempo přišlo o výhru ve Stodůlkách díky vlastní nedisciplinovanosti.

V posledním kole podzimní části pražského přeboru staršího dorostu jsme zavítali k zatím bodově nejslabšímu účastníku soutěže - Sokolu Stodůlky. Utkání se hrálo na umělé trávě v Klausově ulici, kde je hřiště menších rozměrů. Jednoznačným cílem pro tento zápas byl plný bodový zisk.

Zápas pro nás opět nezačal dobře, jelikož jsme zase velmi brzy inkasovali. Tentokrát již v 5.minutě. Brance předcházela zbytečná ztráta na pravé straně obrany. Po obdržené brance jsme přepnuli na vyšší obrátky. Soupeře jsme přehrávali zejména ve středu hřiště a do šancí se následně dostávali díky průnikům krajních záložníků. Po jednom z těchto průniků se v 16.minutě dostal míč k Myškovi, který vyrovnal přízemní střelou na zadní tyč. Soupeř hrozil hlavně z brejků a snažil se těžit ze své rychlé přechodové fáze. Branka však do poločasu již nepadla.

Jestli jsem psal, že první poločas pro nás nezačal dobře, tak druhý pro nás začal katastrofálně, jelikož jsme obdrželi branku hned po pár vteřinách od příchodu z kabin. Tato událost nás na pár minut doslova zmrazila. Domácí si vytvořili pár slibných příležitostí, ale třetí branku nedali. A tak jsme se po naší první kloudné akci po přestávce radovali z vyrovnání, které zařídil pěknou střelou v 55.minutě Čech. Po opětovném vyrovnání jsme soupeře znovu začali přehrávat. V 70.minutě jsme konečně v zápase šli do vedení. Čech se totiž na brankové čáře u hranice vápna skvěle uvolnil a servíroval míč na malé vápno, odkud si dezorientovaný soupeř dal vlastní branku. Nadále jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu a mohli i soupeře dorazit. Jenže v 80.minutě se nechal Myška za řeči zbytečně vyloučit. Nás to neskutečně srazilo a soupeře neskutečně nakoplo. Najednou jsme nebyli schopni podržet balón a začali se doslova bát o vítězství. A o to jsme svou nezkušeností také přišli. Asi 4 minuty před koncem soupeř využil nedorozumění v naší obraně a vyrovnal na konečných 3:3.

Tato remíza je pro nás určitě ztráta. V zápase jsme sice dvakrát prohrávali, ale byli jsme určitě fotbalovějším týmem. Troufnu si napsat, že výsledek ovlivnila naše nedisciplinovanost a následné vyloučení pár minut před koncem. I přesto jsem přesvědčen, že bychom takto rozehrané utkání již měli v klidu dohrát. S tím už ale teď nic neuděláme. Je ale třeba, abychom si z utkání vzali ponaučení a propříště zvládali lépe začátky poločasů a nenechávali se zbytečně rozhazovat událostmi, se kterými nic neuděláme.

Nyní nás čeká zimní příprava. Aby mohla být kvalitní, tak je třeba, aby každý z hráčů měl co možná nejlepší docházku. Pokud tomu tak bude, tak věřím, že naše hra půjde nahoru nejen fotbalově, ale také výsledkově.

Zápasy:

TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha 3:3 (1:1)