FC Tempo Praha

Muži A: Krutá porážka

24.11.2014 18:35   www.fotbalpraha.cz  

Tempo hrálo fotbal, Uhelky dávaly góly.

Poslední zápas podzimu přesunulo Tempo na umělou trávu v Horních Měcholupech. V divoké přestřelce tam přenechalo body Uhelným skladům. Ty do čeho koply, to spadlo do branky. Domácí šance zahazovali, a tak se po divoké přestřelce zrodil výsledek 3:4.

První šanci si připravili hosté, ale zpětnou přihrávkou Zmeškal spoluhráče nenašel. Na druhé straně pálil Nwogu a po něm P. Geissler nad branku. Zmeškalův pokus ze 23. minuty byl také nepřesný.

Ve 28. minutě si domácí připravili přímý kop po faulu na Kadlece. Patrik Gaissler poslal míč na branku a ten prošel houštinou bránících hráčů až do sítě - 1:0.

Domácí však propadli v defenzívě. Ve 31. minutě nechali prostor Zmeškalovi, ten si míč stačil ve vápně zpracovat a vystřelit. Kuchař sice míč vyrazil, ale na Stolfovu dorážku už neměl nárok.

Další smolný okamžik si dobře hrající domácí vybrali ve 40. minutě. Na levé straně je přelstil Zilvar, našel ve vápně Zmeškala, kterého stáhl k zemi rukou Vrzal. Penalta! Sám postižený nezaváhal a poslal hosty do vedení - 1:2.

Po přestávce domácí zahodili, co se dalo. Ve 48. minutě pálil v dobré pozici Nwogu, střela mu nesedla a Kopecký míč ukryl v rukavicích. V 65. minutě opět Nwogu zpětnou přihrávkou našel Kadlece, ale ten se k důraznějšímu zakončení nedostal. V 71. minutě se Nwogu prosadil přes Štěpána Hrazdíru, ale místo zakončení hledal před brankou neexistující spoluhráče.

Po přímém kopu P.Geisslera nezachytil Valenta náběh Kaliny, ten ke smůle domácích na míč nedosáhl. To domácí hodně zamrzelo. V 79. minutě totiž střídající Šatný z takřka pětadvaceti metrů vypálil a Kuchař plachtil vzduchem marně, míč mu zapadl přesně pod břevno. A aby toho nebylo málo. za tři minuty nechali domácí prostor Zmeškalovi a ten jim dal čtvrtý gól.

Vše se zdálo být jasné, ale nebylo. V 86. minutě se na pravé straně uvolnil P.Geissler a jeho přihrávku usměrnil do sítě Nwogu. Za minutu vyprodukovali domácí rychlý protiútok, střídající Hurka poslal míč bez váhání dopředu a ve vápně Begič doutnající požár řešil faulem na Nwoga.

Kadlec nařízenou penaltu proměnil a na světě bylo drama. Tempo si připravilo několik závarových situací, ale na vyrovnání už nedosáhlo,
 
Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Uhelky mají velice dobrý mančaft, ale myslím si, že jsme je dneska předčili. To, co my nedáme za stavu 0:0... Pak dáme na 1:0, jsme jasně lepší a Uhelné sklady z první šance vyrovnají a druhý gól z penalty. Druhý poločas jsme tam měli minimálně další čtyři šance. Pak přijde jejich krásná střela. My jsme hráli fotbal, Uhelky dávaly góly. Za stavu 4:1 jsem rád, že to kluci nepoložili. Snížili jsme na rozdíl jedné branky a byly tam i nějaké závary na 4:4. Bohužel nám nebylo souzeno.

Robert Hlavica (Uhelné sklady): Dneska jsme si snad ani vyhrát nezasloužili. Hráli jsme tak na úrovni 1.B třídy, možná sotva té. Kdybychom po dvaceti minutách prohrávali 3:0, tak se nikdo nemohl divit. Byli jsme namachrovaní, bez agresivity. Prostě si jen čutnout a oni se porazí sami. Závěr už neřeším. To je u nás normální a dáme si ho patentovat. Nic, stane se. Podzim byl úspěšný a hráčům a celému realizačnímu týmu za něj děkuji.

Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec
Nejlepší hráč Uhelných skladů: nikdo
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukas Tománek (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady Praha 3:4 (1:2) Video ze zápasu