FC Tempo Praha

U15: Úspěšné zápasy na turnaji ve Žďáru

18.1.2015 21:46   Jaroslav Teplan  

Tempo dokázalo porazit týmy Slovácka či slovenské Dubnice.

O víkendu 10. až 11.ledna jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje ve Žďáru nad Sázavou za účasti našich prvoligových týmů (Slovácko, Jihlava, Táborsko, Ústí n/L, Velké Meziříčí, atd.), slovenského týmu (Dubnica) a ukrajinského týmu (Černovci).

Do turnaje jsme vstoupili velmi dobře a podařilo se nám v úvodním utkání zdolat tým Slovácka 3:1 po velmi dobrém výkonu především v obranné činnosti a smrtících protiútocích. Ve druhém utkání nás čekal velmi silný tým z Ústí n/L, který se prezentoval velmi dobrými individuálními výkony. V utkání dominoval a zaslouženě zvítězil 4:1. V dalším utkání jsme se utkali s domácím Žďárem, který byl velmi nebezpečný, a ačkoliv jako jediný tým nebyl součástí SpSM, tak dokázal potrápit všechny týmy turnaje. Podařilo se nám zvítězit 3:2, když po celou dobu byl výsledek nejasný. Utkání s Táborskem bylo naším nejlepším vystoupením na turnaji. Soupeř zvítězil 5:4, ale kluci nechali na hřišti vše, skvěle se doplňovali a v útoku byli nekompromisní. V posledním utkání dne jsme vyzvali Velké Meziříčí, v tomto naopak našem nejhorším utkání jsme prohráli vysoko 0:7. Utkání se vyvíjelo opět vyrovnaně, sedm minut před koncem jsme dokonce hráli přesilovku, ve které jsme ovšem inkasovali gól. Co se dělo poté, bych nazval vražděním neviňátek, neboť kluci hodili flintu do žita a nechali si nastřílet další a další branky. Na konci dne kluci byli vyčerpaní, neboť nechali v průběhu dne všechny síly na palubovce.

Druhý den jsme nastoupili do utkání s ukrajinským týmem. Vítězství by znamenalo postup do čtvrtfinále, ale i prohra, pokud by Slovácko prohrálo s Ústím. Bohužel v utkání jsme prohráli 1:4 a Slovácko zvítězilo s Ústím. Tím jsme byli odsouzeni k boji o 9. – 14. místo.

Čekali nás tak soupeři převážně z Moravy. V prvním utkání jsme hráli se Žďárem “B”, tento tým nekladl velký odpor a podařilo se nám zvítězit 10:1. Poté jsme nastoupili proti Dubnici a zvítězili jsme ve velmi vyrovnaném utkání 2:1. V posledním utkání jsme nastoupili proti Přerovu. Opět vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách a podařilo se zvítězit Přerovu 2:1.

Turnaj ukázal, že jsme schopní hrát vyrovnaná utkání, pokud budeme hrát na doraz, nic nevypouštět, povzbuzovat se a těšit se na každý zápas a trénink. Organizátorům turnaje bychom rádi poděkovali, neboť se jim tento turnaj povedlo skvěle obsadit a zároveň se velmi dobře starat o všechny týmy při řešení problémů.