FC Tempo Praha

U9: Jako blázni na svobodě

19.1.2015 13:01   Dominik Kadlec  

Tempákům se na turnaji v Milovicích nechtělo vracet do obrany.

V Milovicích jsme působili jako blázni na svobodě (s klukama jsme si tak začali říkat před posledním zápasem, protože jsme vytvářeli na hřišti občas pěkné blbiny a obsadili tak 6. místo, všechno jsme pro jistotu potvrdili v posledním zápase výhrou nad v turnaji neporaženou Libiší, kterou jsme tak obrali o první místo.

I přes špatné umístění Dan Bregar obdržel cenu pro nejlepšího obránce turnaje ("obránce" korunku tomu nasadil, když v posledním utkání obehrál všechny čtyři soupeře, prošel celé hřiště a vsítil branku, která pomohla k výhře nad Libiší). Pořadí 1. Kostelec 2. Libiš 3. Dukla ... 6. Tempo.

Celý turnaj jsme nebyli schopni zařadit vyšší rychlostní stupeň, i přesto si myslím, že až na Duklu jsme soupeře v prvních minutách přehrávali, leč nebyli jsme gólově úspěšní a naopak na druhé straně jsme inkasovali strašné branky. Vlastňák po vhození míče do chumlu, střela doprostřed branky, střela od půlky, v takové situaci jsme obvykle zápas zabalili a dostali další branky. Zlepšení přišlo v předposledním utkání s Bohemians a potom v posledním s Libiší, kterou jsme přestříleli 5:4. Rozdíl byl v tom, že jsme proměnili alespoň polovinu našich šancí, protože vzadu jsme dostávali stejné branky jako po celý turnaj, dozadu se nám prostě nechtělo.

Na sobotním turnaji ve Zbuzanech kluci obsadili 3. místo naprosto zaslouženě. Na první Slavii jsme neměli, s Aritmou jsme byli pomalejší ve všem, a tak jsme po zásluze prohráli 0:1 a ve zbylých zápasech jsme zase jasně dominovali a kontrolovali hru, a tak jsme zaslouženě vyhráli. 

Kluci předváděli hru, kterou bychom si představovali. Velmi dobře si otáčeli hru ze strany na stranu, drželi míč a soupeře často doslova rozebrali. Tuto hru je potřeba ještě přenést na rychlejší úroveň a získat větší jistotu. Velmi pozitivním byl výkon Martina v brance a gratulujeme Vojtovi Nezdařilovi k ceně pro nejlepšího hráče turnaje.