FC Tempo Praha

U9: Poučný zápas s Bohemkou

26.1.2015 12:35   Dominik Kadlec  

Kluci poznali, že na tréninku musí ještě přidat.

Bohemka je pro nás vždycky obrovsky těžký protivník. Kluci z Bohemky jsou pohyblivější a k tomu velmi dobří s míčem. Kluci vidí, když na tréninku drilujeme přihrávky a zpracování, i když by často raději něco hráli, že je to potřeba, to co vypadá, že už umíme na tréninku, tak pod časoprostorovým tlakem kvalitního soupeře nezvládáme. Z takového zápasu je pozitivní, pokud je u kluků vidět, že si to uvědomují a uvědomují si, v čem se musí zlepšit. Z naší diskuse během zápasu i po ní jsou si toho kluci vědomi a to je cesta ke zlepšení. Zároveň takový zápas utužuje i vůli a morálku, kdy se hraje dál. i když to nejde. 

Kluci si taky vyzkoušeli 5+1, kterou Bohemka hraje pravidelně, neboť nastupuje proti o rok starším, neznamená to ale, že se jí budeme věnovat, protože pro nás je ideální stále 4+1, která je jednodušší pro jejich orientaci, a dostanou se tak i více do hry. Nicméně, když si jí občas zahrajeme, tak nám to neuškodí, protože principy hry jsou ve všech formách stejné.

Nemyslím si ani, že by se kluci nesnažili, mohli bychom hecovat, což by asi trochu pomohlo výsledku, ale kvalitu herních činností by to nezlepšilo, spíš by se zápas stal více soubojový.