FC Tempo Praha

Zastavení deváté: Dorostenecký elán

22.2.2015 22:45   Jiří Trunečka  

Dorostenci vybojovali divizi a pak postoupili s A týmem do přeboru.

Členem týmu byl i Jiří Žalud, dnes hráč B týmu Členem týmu byl i Jiří Žalud, dnes hráč B týmu
Úspěšné tažení žákovských týmů Tempa pochopitelně neuniklo pozornosti renomovaných týmů a jejich skautů. Z četných odchodů připomeňme například přestupy Pokorného, Vořechovského, Tošnara a Žižky do Sparty, bratří Hašků, Habarta a Davida Kounovského do Bohemians nebo Tomáše Kounovského, Jindráka či Nachtmana do Slavie. Navzdory jim se Tempu z kvalitní práce s mládeží podařilo vytěžit ještě další úspěch. V sezóně 1996/97 sice muži A ztrácejí příslušnost k pražskému přeboru, kterou jen rok předtím pod vedením trenéra Františka Bureše vybojovali (Tichý, Záhrobský, Michal Vrba, Novotný, Martin Chuman, Marek Chuman, Klouček, Trunečka, Šafránek, Chrudimský, Maceridis, Kynčl, Soumar, Marek Adamec, Tesař, Černý), ovšem mužstvo staršího dorostu přiložilo na toto zklamání hojivou náplast.

Svěřenci trenéra Petra Řeháka totiž získali double. V celou sezónu trvajících dostizích se Spartou Krč a PSK Union udrželi prvenství a zvítězili v pražském přeboru. Nejenže tím přidali druhou trofej k Pražskému poháru, ale především vybojovali právo startu v divizi. Ani v konkurenci předních tuzemských týmů se Tempáci neztratili a na konci soutěže jim patřila desátá příčka. Bohužel ani ta na udržení divize nestačila, neboť soutěž procházela reorganizací, která poslala Tempo zpět do přeboru. Psal se rok 1998, kdy lhotecký klub zatím naposledy opustil celorepublikovou scénu.

Mužstvo však ještě neřeklo své poslední slovo. O dva roky později převzal někdejší asistent u úspěšného dorostu Jiří Formánek, jako patrně nejmladší trenér v historii klubu, kormidlo A-mužstva mužů. Do něho totiž právě v té době přicházeli jeho svěřenci, aby doplnili hráče bojující v té době spíše ve druhé polovině I. A třídy. Prvních pět kol čekalo nově se tvořící mužstvo na vítězství.

Úspěšný tempácký dorost na konci 90.let Úspěšný tempácký dorost na konci 90.let
Obavy z toho, jak si v soutěži povede, se však rychle rozplynuly. Na jaře roku 2001 se tým (Marek Adamec, Bálek, Březina, Vít Caudr, Dedek, Petr Formánek, Glos, Chrudimský, Komorník, Krajči, Kuchař, Nechvíla, Socha, Svěrkoš, Svoboda, Tichý, Trunečka, Valášek, Vrba, Vrzal, Žalud) přihlásil do boje o postup a po výhře v přímém souboji s Řeporyjemi (3:1) v předposledním kole se Tempo skutečně vrátilo mezi pražskou elitu.

Na jaře roku 2006 pak Tempo obsadilo v pražském přeboru 4. místo, což je jeho dosud nejlepší výsledek v kategorii dospělých.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:2)

Tagy:

    Historie