FC Tempo Praha

Muži B: Slepená sestava bez šance

25.3.2015 14:41   Ondřej Dvořák  

Benfika inkasovala od Benic nepopulárního bůra.

Záchranářská mise začala v sobotu na umělé trávě v Uhříněvsi, kde hraje své domácí zápasy tým Benic. První komplikací se ukázalo již tradiční "lepení" sestavy, kdy na lavičce náhradníků zůstal pouze nemocný Žalud. Začátek zápasu nám nevyšel, v prvních pěti minutách měli hráči Benic tři gólové šance, které neproměnili. První brankou v naší síti skončila akce v páté minutě, kdy soupeř rychle vrátil nešťastný odkop Pavla do vápna a útočník soupeře trochu se štěstím poslal míč do protipohybu strážce naší svatyně – 0:1. Do konce prvního poločasu měl soupeř ještě pár šancí, které buďto nedůrazným zakončením, nebo díky dobrým zákrokům Pavla neskončily gólem v naší síti. Jediná naše akce, která stojí za zmínku, se odehrála v 18. minutě, a je jí šance Saši, který se po dobrém křížném pasu od Vrzala dostal do zakončení z hranice vápna, ale střela mu nesedla a branku soupeře neohrozil.

Ke druhému poločasu toho není moc co napsat, soupeř nám hned ve 48. minutě utekl na rozdíl dvou gólů, kdy útočník domácích neměl se zakončením z malého vápna žádný problém. Další minuty byla hra v poli vcelku vyrovnaná – nutno podotknout, že ne valné úrovně. Šance a góly se bohužel rodily pouze před našim brankářem a to zejména díky našemu nedůrazu a individuálním chybám. Od Benic jsme nakonec vyfasovali neoblíbeného "bůra" a ze hřiště odcházeli poraženi 0:5.

Probuzení ze zimního spánku tedy neproběhlo podle našich představ a máme šanci tento nepovedený zápas napravit další sobotu. Jedeme na hřiště čtvrtých Řep, se kterými jsme domácí zápas prohráli 2:3. V paměti máme, že tento zápas byl velmi bojovný a stejně jako mnoho ostatních jsme jej prohrát nemuseli. Boj o záchranu rozhodně nevzdáváme a pokud se soupeři vyrovnáme v nasazení a bojovnosti, nejsou naše šance na bodový zisk malé. Půjdeme na hřiště bojovat, bojovat za Tempo!

Zápasy:

TJ Sokol Benice - FC Tempo Praha B 5:0 (1:0)