FC Tempo Praha

U14: Nebylo co vytýkat

29.4.2015 13:21   Lukas Tománek  

Tempo výborně zvládlo zápas v Karlových Varech, jen koncovka mohla být přesnější.

Podruhé v letošní sezóně jsme vyrazili na cestu do Karlových Varů, tentokrát s tím cílem, abychom předvedenou hrou napravili předešlé trápení (prohra 1:4) s celkem ze západních Čech. 

V základní sestavě proběhlo pár změn, kdy od začátku utkání po dvouzápasové pauze nastoupil Jáchym a na kraj zálohy se vrátil Filip Babický. Už od úvodních minut bylo patrné, kdo si jde dnes za vítězstvím, a byli to naši chlapci, kteří zamkli soupeře na jejich polovině, a jen velmi zřídka soupeř vyrazil do nějaké vážnější situace. Víceméně bych hráčům za první poločas neměl pořádně co vytknout, snad jen lepší řešení finálních situací. Bylo tam několik opravdu pěkných kombinací na jeden dotyk a celkově Tempo působilo živějším a fotbalovějším dojmem. Branky jsme však bohužel nevstřelili po těchto akcích, ale spíše po situacích, kdy se nám soupeře podařilo přetlačit fyzicky. Nejprve se prosadil Vlasák hlavou po centru Plíška a ke konci prvního poločasu se prosadil Vejvoda, jenž se nebál podstoupit hlavičkový souboj na polovině hřiště se dvěma stopery, a jelikož se zorientoval z těch tří hráčů nejlépe, tak využil své rychlosti a sám na brankáře nezaváhal.

Po půli jsme museli stáhnout skvěle hrajícího Sváťu, který odehrál celý zápas za starší a rozhodl o jejich výhře 2:0 dvěma góly. Doufal jsem, že to na hřišti nebude znát, ale přece jen bylo, chyběl nám dirigent hry a někdo, kdo by si to na hřišti okřičel a srovnal celý tým. Na druhou stranu jsme i ve druhém poločase soupeře přehrávali, i když už to nebyl takový výkon jako v poločase prvním. Ve 45.minutě se po sklepnutí hlavou od Škobly prosadil podruhé Vejvoda, a tímto výsledkem zápas i skončil.

Příští kolo nás čeká Motorlet a troufám si tvrdit, že nás čeká souboj o první místo, takže se bude na co těšit.

Zápasy:

1.FC Karlovy Vary - FC Tempo Praha 0:3 (0:2)