FC Tempo Praha

U17: Nejlepší poločas jara

29.4.2015 12:24   Michal Netušil  

Tempo suverénně zvládlo zápas s Motorletem.

Netradičně ve středu jsme jeli odehrát mistrovské utkání proti Motorletu C, který má azyl v Řepích, kde mají krásné travnaté hřiště skoro bez vady. Před utkáním jsme všichni trenéři seděli na zahrádce místní hospůdky a debatovali nad sestavou. V tom se začali ze šaten trousit hráči Motorletu. Vycházel jeden svalnatější kluk za druhým a vypadalo to, že v Motorletu frčí tetování stejně jako ve Spartě. Tak jsme zjistili, že domácí jsou posíleni víc než je zdrávo o hráče z ligy. Čekal nás těžký zápas a nikdo snad ani nedoufal, že průběh utkání bude pro nás tak jednoznačný při pohledu na výsledek.

S hvizdem rozhodčího jsme na soupeře vlétli a nedovolili jsme mu dostat se do kombinace a tím ohrozit Denise v bráně. Hned ve 2. minutě jsme se po dobrém presinku dostali do první šance. Petřek získal míč, perfektně a hlavně přesně ho prostrčil za obranu, kde našel nabíhajícího Buzka. Ten zachoval chladnou hlavu a otevřel skóre utkání 0:1. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Naopak jsme to byli my, kdo přidal druhou branku. Jako přes kopírák dal svou druhou branku Buzek, když mu přihrával Pavlásek - 0:2. Soupeř byl evidentně zaskočen. O to víc bylo Motorletu hůře, když se ve 14. minutě trefil Pavlásek. Schwank dlouhým míčem našel přesně Čendu, který si s vyběhnutím brankáře poradil lobem, který skončil přesně, kde měl, a to v brance - 0:3. Ve zbytku poločasu jsme poctivě bránili. Jen ojediněle jsme domácí pustili k blízkosti Denisovy svatyně. Od nás to byl asi nejlepší poločas jara, a tak jsme zaslouženě šli do kabin s tříbrankovým náskokem.

Ve druhém poločase jsme chtěli hlavně udržet nulu. Hned na začátku poločasu se trefil Petřek střelou pod břevno, když ho našel zpětnou přihrávkou Sláma - 0:4. A mohlo být pro domácí ještě hůř. Kopali jsme penaltu, ale Schwank dal pouze vyniknout domácímu gólmanovi. Ve zbytku zápasu tempo hry upadlo. Zápas se už jen dohrával, a tak nebylo ani moc šancí. Domácí si vytvořili dvě, ale naštěstí žádnou neproměnili. V první šel na Denise domácí útočník ze strany. K našemu štěstí ale netrefil branku. Ve druhém případě měli domácí přímý kop z 20 metrů. Míč směřoval do šibenice, kde se objevil Denis a míč vyrazil. Nakonec se nám podařilo udržet nulu a zaslouženě jsme vyhráli 0:4.

Nutno říct, že kvalitě našeho výkonu pomohl perfektní terén a hlavně proměňování brankových příležitostí. Doufám, že v příštím kole navážeme na kvalitní výkon.

Zápasy:

SK Motorlet Praha C - FC Tempo Praha 0:4 (0:3)