FC Tempo Praha

U9: Dobrý pocit z výkonů

29.4.2015 16:00   Dominik Kadlec  

Tempáci porazili Motorlet a podlehli Spartě.

Do utkání s Motorletem jsme dali úkol klukům postavit si dvě hřiště tak, aby obě měla šanci vyhrát. Myslím, že se to klukům povedlo, a tak jsme toto rozložení zanechali i na Spartu.

Na Motorletu kluci vyhráli a se Spartou prohráli, výsledkově tak nemůžeme být ani naštvaní ani veselí, protože jsme jednou vyhráli a jednou prohráli. Pokud se ale podívám na výkony, tak mám z našich výkonů dobrý pocit. Na Motorletu jsem viděl posun ve dvou momentech, o které jsme se do té doby snažili, ale tolik se nám to nedařilo. U kluků bylo vidět výrazné zrychlení při rozehrávání autů a rohů, stejně tak pokud rozehrával soupeř, tak se včas vrátili a obsadili soupeře. Druhý posun vidím ve výstavbě útoku, kdy už kluci dobře roztahují hřiště a z tohoto postavení jdou do náběhů, kluci už se nebojí naběhnout i doprostřed a využívat prostorů, které právě ostatní spoluhráči uvolní.

Se Spartou kluci v tomto pozitivním posunu pokračovali a proti těžšímu soupeři ho stále praktikovali, proti Spartě kluci ještě výrazně zvýšili nasazení a včas dostupovali soupeře, kterému nedali prostor k převzetí míče a rozehrání akce. Pokud někoho z našich kluků obešli, tak tam byl včas další z našich, který mu pomohl. Na jednom hřišti to klukům vycházelo více než klukům na druhém. Kluci se Sparťanům vyrovnali i v individuálních činnostech s míčem a bylo krásné sledovat, jak se s dobrou hrou a rostoucím sebevědomím začali na hřišti objevovat přešlapovačky, zidanovky a individuální průniky či narážečky. Škoda jen, že druhé hřiště se nechalo po prvních brankách zlomit, a tak více inkasovalo. Zapracujeme na tom, abychom příště odehráli ještě lepší zápas, aby kluci, kteří prohráli 14:17 příště vyhráli a kluci, kteří dostali více branek, aby udrželi se soupeřem příště krok. Jinak klobouk dolů před kluky ve třetí čtvrtině, kdy na soupeře vletěli tak, že vedli 6:1 a nakonec zvítězili 7:3.

Zápasy:

SK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 20:22
FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 16:41