FC Tempo Praha

U15: První výhra v nadstavbě

30.4.2015 9:52   Jaroslav Teplan  

Tempo vyhrálo v Karlových Varech díky dvěma brankám Plíška.

V sobotu 25.4. jsme odehráli utkání v Karlových Varech, proti soupeři, proti kterému se nám v letošní sezóně výsledkově daří.

Utkání nám vyšlo po výsledkové stránce, když jsme se dvakrát prosadili z přímého volného kopu jednou v prvním a jednou ve druhém poločase.

V celkovém hodnocení utkání moc fotbalové krásy nepobralo a viděli jsme spíše řadu osobních soubojů. V nich byl o něco silnější soupeř a získával spoustu odražených míčů, a tak měl ve hře optickou převahu. Báli jsme se hrát a naše přechodová fáze do útoku měla pouze formu nakopávaných balónů na naše útočníky, kteří se tak do hry příliš nedostávali.

Bohužel se nám nedaří přenášet tréninkové prvky do utkání tak rychle, jak bychom si představovali. Pro úspěšný výsledek i výkon je potřeba ve hře udělat vše, co je v našich silách, vše co umíme. Proto je potřeba hráče podporovat v úsilí, zvyšovat sebevědomí v povedených herních situacích a neustále opakovat "otřepané fráze" nebát se, chtít míč v každé situace, vytvářet neustálé nabídky na míč, odvahu, zodpovědnost, atd.

Věříme, že jednoho dne se vše zlomí a dokážeme propojit dobrý individuální a týmový výkon spolu s výsledkem. Naše filosofie je především založena na tom, že budoucí úspěch a vítězství vychází z dobře vybudovaného herního základu a charakterových vlastností hráčů v mládežnických kategorií, nikoliv jen z aktuálních situací založených pouze na náhodě či mimořádném nasazení týmu.

Zápasy:

1.FC Karlovy Vary - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)