FC Tempo Praha

Muži A: Slepená, ale vítězná sestava

18.5.2015 15:25   www.fotbalpraha.cz  

Až páté domácí vystoupení proměnilo Tempo ve vítězství, rezervu Motorletu zdolalo 2:1.

Popáté na jaře se fotbalisté Tempa představili svým fanouškům na domácím hřišti. Trenér Koller před zápasem lepil sestavu jak vlaštovka hnízdo. Při pohledu na rozvičování hráčů soupeře, rezervy Motorletu, mezi kterými nechyběl ani divizní kanonýr P.Novotný, jeden z diváků utrousil: "Ti nám daj!" Nedali. Domácí hráče po závěrečném hvizdu vyprovázel potlesk, tři body poprvé na jaře zůstaly na Lhotce.

Už ve 2. minutě si hosté vybojovali první roh. Pak Faktor přetáhl míč na pravou stranu na rozeběhnutého 
D. Novotného, ten křížnou střelou branku minul. Do třetice hosté, tentokrát hlavičce P.Novotného chyběl důraz.

Až po čtvrthodině se vážněji prosadili domácí a hned z toho mohl být gól. Hurka hlavičkoval po centru z levé strany proti pohybu brankáře Franka, ten však zareagoval bleskově a míč na čáře zastavil. Další hlavička Hurky skončila těsně mimo levou tyč branky hostů.

Ve 30. minutě hasil požár v šestnáctce Motorletu Faktor, když v poslední chvíli ukopl míč Hendrichovi na roh. Ve 32. minutě už ale zahřmělo. Frei přetáhl míč přes celou šestnáctku doleva, kde Eppert nezachytil náběh Kloučka a ten pohotově z první poslal míč za záda Franka - 1:0.

Ve 41. minutě měli hosté velkou šanci na vyrovnání. Flaks se protáhl do šestnáctky, naservíroval míč před branku P. Novotnému, který lehkomyslně slabou střelou branku ani netrefil.

Ve 46. minutě se hosté dvakrát dožadovali penalty, poprvé za hraní rukou a následně za faul. Ani v jednom případě se nepískalo. Přesto se Motorlet nakonec vyrovnání dočkal. Připravil si dva slepené rohy. Po tom druhém centrovaný míč propadl Cinkovi za záda a u tyče se důrazně v souboji s Kalinou prosadil D.Novotný a protlačil míč do sítě.

Vypadalo to, že si hosté nakonec odvezou tři body. Byli směrem dopředu nebezpečnější, ale žádnou vážnější šanci si nepřipravili. Tou největší byl asi přímý kop P.Novotného, ale Cink se dostal k tyči včas.

A tak nečekaně udeřili domácí. Dlouhý aut podskočil na hranici vápna Dejl a za ním nabíhající Perl poslal míč bez váhání do branky - 2:1. Domácím vlil druhý gól čerstvou krev do žil a najednou jich bylo plné hřiště. Jak se říká, jezdili po zadku a hosty už ke změně výsledku nepustili. Překvapivé, ale zasloužené vítězství Tempa bylo na světě.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Smekám před klukama, jaký výkon dneska předvedli. Dali jsme dva krásné góly. Už v prvním poločase jsme měli dost šancí. Druhou hrál líp soupeř. Byl živější, měli tam mladé, běhavé kluky. My jsme to odehráli velmi dobře. Dopoledne se mi omluvili dva hráči, museli jít tři kluci z dorostu, kteří před námi hráli svůj zápas. Volal jsem dalšímu golmanovi, který nakonec v závěru nastoupil do pole. V takto slepené sestavě jsme předvedli velice dobrý výkon. Když to takhle budeme lepit pořád a budeme takhle hrát dál, tak mi to ani vadit nebude. Před klukama musím opravdu smeknout, jsem maximálně spokojený, byla tam bojovnost i fotbalovost.

Zdeněk Mikuš (Motorlet B): Slepená sestava, plno mladých hráčů, pro některé první start v soutěži. Za stavu 1:1 to vypadalo, že bychom mohli vyhrát, ale domácí větším nasazením a větší bojovností zápas zvládli. Víc se k tomu říct nedá.

Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec
Nejlepší hráč Motorletu B: František Hák
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dominik Kadlec (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha B 2:1 (1:0) Video ze zápasu