FC Tempo Praha

U17: Domácí remíza s Vršovicemi

21.5.2015 12:02   Michal Netušil  

Za Tempo skóroval ze dvou pokutových kopů Martin Petřek.

Po těžkém zápase na půdě Aritmy, kde jsme vyhráli, jsme doma přivítali tabulkově podobného soupeře z Vršovic. Na podzim jsme u nich prohráli, a tak jsme jim chtěli podzimní nezdar oplatit. Bohužel se nám předzápasový cíl nepodařil a pouze jsme remizovali.

Při rozestavení Vršovic jsme věděli, že hosté nastoupili s defenzivním postavením  4-1-4-1 založeném na brejcích. Tento systém praktikovali celý zápas. Od první minuty nás soupeř nechal tvořit hru. Bohužel se nám příliš nedařilo zpřesnit přihrávky a dost jsme kazili. Jednu chybu ve středu hřiště a nedůrazném souboji  využili hosté hned ve 3. minutě, když po rychlém útoku přesně zakončil vršovický útočník přesně za Denisova záda - 0:1. Soupeř naplno využil naší laxnosti ve středu zálohy i v 6. minutě. To se dostaly Vršovice ke střele z 25 metrů a přesnou ranou pod břevno překonaly Denise podruhé - 0:2.

S nepříznivým stavem jsme chtěli rychle něco udělat, a tak jsme se začali, i když někdy hodně kostrbatě, tlačit do útočení. Ke snížení jsme se dostali v 9. minutě poté, co naši střelu nepochopitelně chytil hostující obránce rukou ve vápně a rozhodčí musel nařídit penaltu. Zahrávání se ujal Petřek, který se nemýlil - 1:2. Klukům branka vlila krev do žil a bylo znát, že chtějí zápas otočit. Chyběl nám ale větší klid ve finální fázi útoků, a tak jsme příliš Vršovice neohrožovali. K vyrovnání jsme se dostali ve 25. minutě po druhé penaltě, kterou opět proměnil Petřek. Poločas se už jen dohrával, a tak se šlo do kabin za stavu 2:2.

Ve druhém poločase se poněkud fotbal vytratil a těch pár skalních fanoušků, kteří se dívali, musely bolet oči. Asi nám docházely síly, a tak měl soupeř více ze hry. Ale byli jsme to my, kdo měl dvě velké šance. Do obou se dostal Čenda poté, co se dostal do samostatného nájezdu. Bohužel ale pokaždé si míč těsně před brankářem míč ukopl. Utkání tedy skončilo remízou 2:2.

V příštím zápase jedeme na hřiště Libuše, kde nás čeká derby, které bychom chtěli vyhrát. Budeme ale muset přidat na důrazu v osobních soubojích a přidat větší klid ve finální přihrávce a při zakončení.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 2:2 (2:2)