FC Tempo Praha

U8: Úspěch na Ondrášovka Cupu

21.5.2015 14:47   Jiří Janeček  

Tempáci se postupem do zlaté skupiny v nabité konkurenci neztratili.

O víkendu 16. - 17.5.2015 se náš tým zúčastnil velkého turnaje Ondrášovka Cup v Táboře. Turnaj je organizován pro 28 stejných týmů ve čtyřech přípravkových kategoriích. Náš tým odehrál během dvou dnů porci 21 zápasů. Mohli jsme se poměřit s opravdovou špičkou, ale i různými pojetími hry. Celý turnaj byl velmi fyzicky náročný o to více, že všechny zápasy se hrály ve velkém nasazení a rychlosti.

FC Tempo Praha na Ondrášovka Cupu FC Tempo Praha na Ondrášovka Cupu
 Po prvním odehraném dni, kde jsme odehráli 13 zápasů ve skupině, bylo jasné, že jsme hodně ofenzivní tým (za což jsem velmi rád a je to naším cílem). Nastříleli jsme celkem 46 branek, což nás řadilo na třetí místo v této disciplíně ze všech týmů na turnaji. V obdržených brankách to už bylo horší, za 13 zápasů jsme jich dostali 34. V základní skupině jsme odehráli pár velmi vydařených zápasů (se Slavií 5:6, Táborskem 5:3, Benešovem 6:0). Slabší chvilku jsme si vybrali s týmy Pardubic a Českými Budějovicemi (0:6, 2:6). Tyto zápasy jsme nezvládli po všech stránkách, ale nejvíc v hlavě.

V základní skupině jsme obsadili 6. místo ze 14 týmů, což nás poslalo do "zlaté" skupiny mezi samé ligové týmy.
V neděli jsme odehráli 7 zápasů ve zlaté skupině a jeden přátelský zápas s týmem Žiliny. Ač jsme v neděli nepoznali chuť vítězství, tak jsme zápasy odehráli s velkým nasazením. V oficiálních výsledcích jsme 3x remizovali a 4x prohráli. V žádném zápase jsme rozhodně nepropadli. V neděli jsme prohráli největším rozdílem (0:4) s týmem Sparty, který vyhrál celý turnaj rozdílem třídy.

Během turnaje jsme byli mezi tou polovinou týmů, které pořád střídaly brankáře. Post brankáře je a dlouho bude tím, který rozhoduje výsledek v zápase. Hráči si v této věkové kategorii budou neustále měnit posty (i když to některým jde lépe někde jinde), aby si navykli na různé úkoly.

Naše představení na tomto turnaji hodnotím velmi pozitivně. Ukázali se naši talenti, ofenzivní apetit, emoce hráčů po zápasech (radost – smutek), fair-play, symbióza mezi dětmi a rodiči. Celkové 14. místo z 28 týmů je opravdu jen orientační. O výsledku zápasu často rozhodovaly maličkosti (špatné střídání, přiznané góly, odhodlání rodičů soupeře změnit výsledek…). Výsledky můžete najít na: http://ondrasovkafotbal.cz/vysledky-tabor-u8-2015/. Zápasy, které jsme odehráli, si můžete zpětně prohlédnout na: http://www.tvcom.cz/.

Sobotním odpoledním příjezdem trenéra Martina se začalo projevovat i naše publikum, což hráči velmi ocenili. Chtěl bych poděkovat rodičům za všechno okolo a podporu našich hráčů. Hráč našeho týmu, Kryštof Čížek, dostal po zásluze individuální ocenění – nejlepšího hráče celého turnaje.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)