FC Tempo Praha

Muži A: Prohra a teď nejistota

14.6.2015 22:40   www.fotbalpraha.cz  

Tempo musí čekat na vývoj sestupu z divize a postupu z přeboru.

Fotbalisté Tempa záchranářský boj doma proti Třeboradicím nezvládli. Po bezbrankovém poločase pustili svého soupeře do čtyřbrankového náskoku a ten už se jim otočit nepodařilo. Tempo tak musí na třetím místě od konce čekat, jak se vše s postupy a sestupy před losovacím aktivem vyvine. 13. místo může stačit k záchraně, ale také nemusí. Vítězství hostů režírovala dvojice Grznár - Viktorin.

První poločas byl vyrovnaný a debaklu domácích nenasvědčoval. V 5. minutě připravil první šanci hostů Grznár pro Viktorina, tomu míč v poslední chvíli ukopl Prucek. Domácí odpověděli tvrdou, ale nepřesnou střelou Kadlece.

Ve 20. minutě zahrávali hosté přímý kop, který Votava usměrnil jen přímo do rukavic brankáře Kuchaře. Zle mohlo být vzápětí na druhé straně. Nedorozumění středu obrany Třeboradic využil hbitý Klouček, byl u míč dřív než vybíhající Dufek, ale ten stačil jeho pokus o přehození lehce tečovat a míč vytěsnil mimo opuštěnou branku.

Ve 34. minutě vysunul podél postranní čáry Tománek Hurku, ten centrem našel na zadní tyči Kloučka, který pokus o volej nezvládl. Nepovedlo se to ani na druhé straně Viktorinovi, který centr Grznára z přímého kopu nasměroval jen do boční sítě.

K poločasové přestávce se mohli vydat přece jen spokojenější domácí. Do otevřeného středu obrany hostů se vřítil Kadlec, ale místo přihrávky na úplně volného Hurku se snažil probít přes dva soupeře a nadějnou příležitost Tempa tak pokazil.

Brankový pytel se roztrhl krátce po přestávce. Ve 49. minutě centrovaný míč z přímého kopu brankař Kuchař jen vyrazil do Viktorina a ten šťastně otevřel skore zápasu - 0:1. Za šest minut se na levé straně uvolnil Grznár a jeho měkoučký centr poslal rybičkou podruhé do sítě opět Viktorin.

V 64. minutě si role oba hráči vyměnili. Viktorin v šanci ještě nezištně přihrál Grznárovi, tomu střela příliš nesedla, přesto ji Kuchař zpacifikoval až za brankovou čarou - 0:3. V 70. minutě opět Viktorin, ač sám v čisté šanci, naservíroval míč úplně volnému Novákovi, který jej uklidil do odkryté branky domácích počtvrté.

Až za stavu 0:4 se dostali ke slovu i domácí. V 71. minutě se prosadil Hurka a za čtyři minuty parádní volej Perla skončil v šibenici branky hostů. Deset minut před koncem však přidal svou druhou branku v zápase Grznár a vzal domácím všechny choutky na případný zvrat výsledku.

Brankový účet podepsal v 89. minutě domácí Žalud vydařenou ranou pod břevno. Výsledek 3:5 a domácí se šourali ze hřiště smutní. Musí čekat, záchrana už není v jejich rukou.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Nezvládli jsme to. Třeboradice jsou silný soupeř, hrají kombinační fotbal. Ve druhém poločase se ukázala i jejich produktivita, co šlo na branku, to tam skončilo. Je na nich vidět, co chtějí s balonem udělat. Je tam kvalitní předfinální i finální přihrávka a hlavně zakončení. My jsme měli šance za stavu 0:0, bohužel je nedokázali proměnit. Řešili jsme to jako děti, to byl ten rozdíl. Začali jsme hrát až za stavu 0:4 a to už bylo pozdě. Oni tam mají Grznára s Viktorinem a to jsou rozdíloví hráči.

Jiří Tesař (Třeboradice): Zasloužené vítězství. Už v první půli jsme byli lepším týmem, i když Tempo tam mělo dvě vyložené šance. Druhou půli už to bylo jasně v naší režii, vytvářeli jsme si šance a pět jich proměnili. Bohužel jsme je za stavu 4:0 dvěma góly pustili do hry, ale nakonec jsme to zvládli.

Nejlepší hráč Tempa: nikdo.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 3:5 (0:0) Video ze zápasu