FC Tempo Praha

U17: Bronz byl nadosah

16.6.2015 15:38   Roman Mašek  

Tempáci potřebovali ke třetímu místu porazit Střešovice, remíza nestačila.

V sobotu 13.6. jsme sehráli poslední domácí i soutěžní zápas tohoto ročníku s SK Střešovice. Zápas měl zajímavý náboj, Střešovice hájily celkovou třetí pozici v přeboru, Tempáci potřebovali na předskočení Střešovic výhru. Zápas skončil remízou 1:1, která odpovídala průběhu hry, a přestože jsme tak nepřidali tu pomyslnou třešničku na dort v podobě umístění na 3. místě, byla to parádní sezóna a po rozpačitém startu na podzim kluci vybojovali vynikajícím jarem celkové 4. místo.

Již z podzimního zápasu jsme věděli, že soupeř půjde do zápasu hned od písknutí naplno, se snahou zatlačit nás a pokud možno co nejrychleji skórovat a pak kontrolovat hru. Přestože jsme toto věděli, nachystali na to taktiku i předzápasovou přípravu, zahájení zápasu nám uteklo. Hned ve 3. minutě po zbytečné a nedůrazném rozehrání v naší obraně se dostal míč do vápna a přes veškerou naší snahu nakonec zůstal volný útočník na penaltě a nedal Denisovi Hozákovi šanci.

Přesně toto potřebovali hosté, snadné vedení, a přesně tohoto jsme se my chtěli vyvarovat. Hosté velmi pozorně a důrazně bránili, my jsme postupně přidávali, více kontrolovali hru, ale do výrazného tlaku jsme se nemohli dostat. Hosté spoléhali na důraz útočníků, kteří někdy na hranici pravidel nepříjemně doráželi každý míč, naše obrana měla co dělat, a nemohla tak plně podporovat útok.

První šanci jsme si vypracovali až ve 25. minutě, kdy po naražení ze strany se z běhu opřel do míče Čenda Pavlásek a jeho střelu jen se štěstím vytlačil brankář hostí na tyčku, k odraženému míči se nikdo z našich nedostal. Zvyšovali jsme tlak, ale místo překvapivé střely jsme stále zkoušeli kombinovat až do vápna, kde už bylo málo místa pro zakončení. Přesto se nám podařilo do poločasu skórovat. Ve 36. minutě Miky Arntz šel důrazně do souboje s obránci, zdánlivě ztracený míč vybojoval, uvolnil se a předložil míč rozeběhnutému Čendovi Pavláskovi, který z šesti metrů skoro protrhnul síť, srovnáno 1:1. První poločas tak skončil nerozhodně, předvedená hra byla oboustranně pohledná, se snahou hrát fotbal a nevypouštět žádný souboj.

Do druhého poločasu hosté nastoupili více zataženě, bylo vidět, že nechtějí toto utkání ztratit. Přidalo se na důrazu a ubralo se na fotbalové kráse. My jsme pokračovali v nátlakové hře, se snahou roztáhnout hru do stran. To se dařilo jen částečně, buď chyběl lepší pohyb, nebo přesnost přihrávek anebo hosté velmi dobře napadali a bránili naše průniky. Vypracovali jsme si několik standardek, zahrozili jsme několikrát z rohu, kdy Ondra Schwank potvrzoval formu hry hlavou z posledních zápasů, bohužel míče směrovaly vždy do prostoru, kde stál a zasahoval brankář hostí.

S blížícím se koncem zápasu byla hra více kouskovaná, hosté nikam nepospíchali, naše útoky dále narážely do obrany Střešovic, ubývalo sil, a tak i naše akce byly méně nebezpečné. Zápas tak dospěl ke spravedlivé remíze, kdy první poločas byl výrazně fotbalovější, druhý více o taktice a soubojích.

Myslím si, že na výhru jsme v zápase měli, chyběla nám střelba, ke konci pak i přesnost a trpělivost kombinovat, nepodlehnout tendenci nakopávání míčů do soubojů.

Celkově ale musíme být se sezónou, především jarní částí, naprosto spokojeni, podařilo se dát kluky dohromady a jako mužstvo si dovedli vyhovět a pomoci, zabrat, kdy bylo potřeba. Samozřejmě prostory pro zlepšení jsou vždy, jak ve zlepšení tréninkové části (docházka, přístup), tak i v herní části (kombinace, nabídka či střelba), ale na to bude čas další sezónu, většina hráčů již jako starší dorost. Takže hoši, děkujeme za letošní výkony!

Protože toto byl poslední zápas i pro náš realizační tým (Michal Netušil, Petr Petřek, Michal Hozák, Jaroslav Malý a Roman Mašek), další sezónu již nebudeme v tomto složení působit a dost možná ani nebudeme působit na Tempu, tak bychom chtěli klukům poděkovat, že to s námi vydrželi, že jsme to vydrželi my s nimi a popřát jim hodně zdaru nejen ve fotbale, ale především v soukromém životě. Všem ostatním Tempákům a Tempačkám děkujeme za podporu a trpělivost během těch let strávených na Tempu. Děkujeme!

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911 1:1 (1:1)