FC Tempo Praha

Muži B: Výhra v derby na závěr

18.6.2015 14:52   Jiří Nechvíla  

Jak nedělní utkání ovlivnily sobotní rozlučky?

Čekal nás zápas s Braníkem B, týmem, který na jaře pouze jednou prohrál. Zápas byl naplánován na neděli od 10:30. Rozlučka A-týmu byla naplánovaná na sobotu od 17:00. Rozlučka staršího dorostu byla naplánovaná na sobotu od 18:00. Rozlučka mladšího dorostu byla naplánovaná na sobotu od 19:00. Vzhledem k tomu, že poměrně dost hráčů z těchto týmů chodí hrát za B tým, dal se očekávat velmi zajímavý zápas. V neděli v šatně na srazu jsem to viděl dle mého měřítka takhle:

Obrana a brankář. Když se bude hrát zodpovědně, tak by toho na Oplíka moc nemuselo jít a mohl by do druhý půle něco málo odbourat.
Oplík – 1,5 promile – brankář 
Nechva – 0,3 promile
Tomáš Donné – 0 promile
Ebu – 0 promile
Vojta – 0 promile

Záloha. No to bude hodně zajímavý. 
Jindra – 0,4 promile
Švábis – 1,8 promile
Vally - 0 promile – natažený sval
Jirka Hendrich – 0,6 promile

Útok. No jako den a noc.
Vary – 2,4 promile
Žloudek – 0 promile

Střídačka.
Děda – starý pán, co měl půl zápasu ze soboty v nohách 
Sláva – stín stínu
Patrik – 0,2 promile
Tomáš Klíma  – 0,8 promile

Ještě se po areálu potloukal Průca – 3,4 promile, neměli jsme koule ho zapsat do zápisu.

Rozcvička ve stylu vyprávění příběhů ze včera a mohlo se jít na to. Z pozice stopera jsem to všechno dobře viděl. Hodně mě bavil Vary. Rovnováhu hledal na zemi a nebál se podstoupit smysluplné souboje. Ale hrálo se a nutno podotknout, že jsme hráli dobře a Braník byl z nás docela zoufalej. Todle rozhodně nečekal. Nejdřív Jirka Hendrich krásným centrem překonal brankáře, následně do hry promluvila Aritma a šoupla tam nezištně a nechytatelně hlavou do protipohybu další gól. Celkově se mi hrálo dobře. Braník se snažil hrát fotbal. Všechno po zemi, postupně, technicky, kombinačně, fotbalově a to se člověk na stoperu moc neunaví. Pak jsem na Horvátha našel Varyho, ten vzhledem k jeho nesmrtelnosti podstoupil úspěšnej souboj s obráncem a zvýšil na 3:0 a šlo se do kabin.

Na začátku druhé půle Ebu přidal čtvrtý gól z penalty, kterou zkušeně zařídil Žloudek a mohlo se přestat hrát. Toho začal využívat soupeř, který zjistil, že se fotbalovost nemusí při fotbale vyplácet a začal přitvrzovat a zrychlovat. Samozřejmě jsme z toho udělali drama a Braník se dostal na rozdíl jednoho gólu. Definitivně to mohl zlomit Vary, ale v těžké pozici z malého vápna do odkryté branky minul asi o 150 metrů nad. Braník však již nestihl srovnat, a tak jsme urvali nečekané tři body.

Odpolední rozlučka se taky povedla a můžeme se těšit na II. třídu.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - ABC Braník B 4:3 (3:0)