FC Tempo Praha

U9: Hodnocení Tempo Cupu

26.6.2015 0:03   Dominik Kadlec   David Perl  

Trenéři považují vystoupení obou našich týmů, a 7. a 10.místo, za vydařené.

Z turnaje vyzdvihnu dva zápasy, které bych byl rád, aby si kluci uložili do paměti, a to zápas se Sokolovem a zápas se Žižkovem. Sokolov nás již na Ondrášovce a potom i v Bílině přesvědčil, že je velmi dobrým soupeřem. Kluci s ním sehráli vyrovnané utkání a dokonce byli zpočátku i lepším týmem. Náš počáteční tlak však nevedl v branku a ani šance po zbytek utkání jsme neproměňovali, proto jsme nakonec odešli poraženi 2:4, ale s hlavou vztyčenou, protože to byl od nás dobrý výkon. Soupeř nám nastřílel rozhodující branky až před koncem, považují vystoupení dvou týmů kdy jsme se snažili zvrátit nepříznivý stav.

 
Tempo Cup 2015 pro ročník 2006 a mladší Tempo Cup 2015 pro ročník 2006 a mladší
Na výkon se Sokolovem navázalo utkání se Žižkovem, které nám sedlo a náš tlak se spoustou šancí kluci potvrdili vítězstvím asi 6:1. V tomto zápase kluci předvedli za 1) nebojácnost v individuálních průnicích a za 2) správně řešili situace, kdy bylo lepší nahrát a za 3) vysoké nasazení. Vzpomeňte na mistrovské utkání, které jsme hráli asi měsíc zpátky, kdy jsme na hřišti 5+1 podali nemastný výkon. O měsíc později jsme nedali soupeři šanci. Hru jako v těchto dvou utkáních bychom si představovali a berme to jako důkaz toho, že to v nás je a teď si takové výkony potřebujeme pouze zautomatizovat. Jinak si kluci v turnaji v klidu poradili s FAAZ, ČAFC (byť tenhle zápas byl herně opravdu mizerný) a Aritmou - tedy účastníky soutěže Elite 2 v příští sezóně. Zápas s Libercem byl od kluků také zpočátku slušně rozjetý, ale výkon už nebyl takový jako v těch dvou zmiňovaných a když nám soupeř odskočil na dvě branky, tak už někteří kluci na zápas trochu rezignovali. V prvním utkání jsme ještě podlehli 6d Ústí nad Labem - jakýsi výběr kluků z  týmů Ústeckého kraje, který turnaj nakonec vyhrál a zpětně tak získává náš výkon a výsledek na váze.
Dominik

Tempotygři začali turnaj soubojem s Duklou a bylo příjemné sledovat, jak do zápasu vlétli s velkou chutí a zaujetím. Výsledkem tak bylo velmi dobré utkání, při kterém jsme sice většinu zápasu tahali výsledkově za kratší konec, ale herně to bylo z naší strany vydařené, a tak rozhodovala pětiminutovka, kdy jsme Duklu nepustili za půlku, ale tlak se nám v branku přetavit nepodařilo a Dukla pak trestala svojí produktivitou. Velké množství šancí a hlavně velké množství spálených šancí tak trochu předznamenalo, jak se z naší strany bude odvíjet celý turnaj.

A hned druhé utkání ve skupině toho bylo největším důkazem. Všem na hřišti, v blízkosti hřiště a snad i v nedalekém nákupním centru muselo po zápase ještě dlouho zvonit v uších, jak jsme celý zápas razítkovali břevna a tyče. Jak jsme pak říkali klukům, je to škoda, ale lepší než kdybychom trefovali brankáře (což se nám ale dařilo taky). Prohráli jsme tak s Ústím 3:4, ale zabalit skupinu s tím, že už jsme dva zápasy prohráli, to se klukům rozhodně nechtělo. A hned další zápas to odneslo Podolí, se kterým si Tempáci poradili, a konečně tak dostali odměnu za předvedené výkony. Tou byla vysoká výhra a hlavně díky výsledkům ostatních zápasů i postup do semifinálové skupiny z druhého místa!

 
Tempo Cup 2015 pro ročník 2006 a mladší Tempo Cup 2015 pro ročník 2006 a mladší
Oběd, dovednostní soutěže, a hned pokračování turnaje semifinálovými skupinami a Tempáci pokračují v krasojízdě, která už od rána víc a víc strhávala fandící kotel rodičů a atmosféra byla vynikající. Porazili jsme FAAZ Praha a čekal nás Braník. Bohužel. I když se ani nehodí psát bohužel, protože je vždycky přínosné zahrát si proti kvalitnímu soupeři, zjistit kde máme ještě rezervy, ale bylo vidět, že tento zápas, ve kterém nás Braník jasně přehrál, na kluky dolehl. Myslím, že kdybychom hráli proti Kladnu před Braníkem, tak sehrajeme určitě lepší utkání, než jsme nakonec sehráli. Chyběla bojovnost, vůle udělat o pár kroků navíc, vůle chtít balon a udělat něco pro to aby se ke mně dostal. To všechno co nás zdobilo ty první zápasy. Nakonec tedy páté místo ve skupině a zápas o konečné umístnění proti Viktorce, proti které náš druhý tým sehrál jeden z nejlepších zápasů. A ani my jsme nezůstali pozadu. Troufám si říct, že jsme byli lepší, že jsme se zase vrátili k té hře z dopoledne, ale chyběl nám střelec, který by takový zápas rozhodl. A 9. místo tak obsadila Viktorka.

Celkově si myslím, že se klukům turnaj povedl a celkové 10. místo není nakonec tak důležité, jako předvedená hra, za kterou bychom si zasloužili být ještě trochu výše. Začátek turnaje se hodně povedl Nikčovi, který dokázal táhnout tým a kdyby dokázal proměnit polovinu svých šancí, tak by to bylo ještě výraznější. Důležité bylo, že měl jeden ze svých dobrých dnů Martin, který toho spoustu pochytal, ať už v bráně nebo dobrým čtením hry přímo na hřišti. Opravdu první čtyři zápasy se povedly všem, a tak není potřeba to vypisovat jednotlivě. Ještě bych dodal, že se hodně dařila hra dopředu, kterou po klucích chceme. Rozhodně tomu dost napomohlo složení zadních, kde hrál Kuba, který se už tak často nezapomínal vzadu a Míša, který je hodně útočně naladěný, ale na turnaji si našel pozici zadního. I proto bylo častým jevem, že jsme soupeře zmáčkli na jeho polovině, protože prostě neměl kudy se dostat ven. K závěru ještě patří dík celé organizaci turnaje, který prakticky neměl zádrhel a jestli ano, tak si toho asi nikdo nevšiml. Fanouškům, kteří ovládli hlediště, a díky nim si kluci zase o něco více víc vryli do podvědomí, kde jsou doma a také Jardovi s Lukym z 07, kteří nám hodně pomohli, a věřím, že to bavilo i je.
David

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)

Tagy:

    Tempo cup