FC Tempo Praha

U17: Hodnocení sezony

3.7.2015 21:54   redakce  

Mladší dorost po parádní jarní jízdě bojoval o stupně vítězů a nakonec skončil čtvrtý. Cíl jsme splnili, tvrdí trenér Michal Netušil.

Nepříliš široký kádr předvedl výsledkově průměrný podzim, aby se na jaře nadechl k výborným výkonům. Prohrál jen v úvodním kole a do poslední minuty sezony bojoval se Střešovicemi o třetí příčku. V týmu se objevily zajímavé individuality s potenciálem do budoucna.

Michal Netušil Michal Netušil
Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Před začátkem sezóny jsem měl cíl skončit do pátého místa. V průběhu jarní části jsem ale cíle posunul o chlup výš a to na medailové umístění.

Jak se je podařilo naplnit?
Do pátého místa jsme skončili, respektive jsme byli čtvrtí. Po naší neuvěřitelné jarní neporazitelnosti (prohráli jsme pouze s Braníkem) jsme ale nezvládli poslední krok, zápas se Střešovicemi, ve kterém jsme pouze remizovali, a tak jsme vysněný cíl skončit na třetím místě nezvládli.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Naší silnou stránkou byly hlavně standardní situace, ze kterých jsme dali spoustu rozhodujících gólu. Hlavní podíl na tom měl Ondra Schwank, který dal většinu svých branek právě ze standardek. Slabou stránkou byla hlavně naše fyzická připravenost, která byla daná nepříliš dobrou účastí na trénincích. Ve většině zápasů jsme nedokázali přenést tempo hry z prvního poločasu do druhého.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
Pevně doufám, že všichni kluci vydrží u fotbalu a pak bychom mohli pár kluků vychovat pro mužský fotbal.

Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Ve srovnání s loňskou sezónou šla úroveň trošku dolů. Ale musíme si přiznat, že jsme ve spoustě zápasech byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě jsme skončili na čtvrtém místě. Tradičně se mi líbí hra Braníku, kterou předvádějí už dlouhou dobu. Hrají pěkný kombinační fotbal.

FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha C 5:2 FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha C 5:2
Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal a čím?
Viděl jsem pár zápasů ročníku 2001. Jejich hra je docela pohledná. Snaží se hrát celoplošný fotbal a občas i dobře kombinují. Ostatní týmy jsem moc neviděl, a tak jsem si nemohl udělat lepší obrázek o jejich hře.

Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Osobně si myslím, že jsem po všech stránkách dokonalý, a tak se nemám čeho na sobě víc učit:-D. Spíše by se ode mě měli učit ostatní.

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
V klubu funguje vše dobře. Ale myslím si, že by bylo do budoucna dobré mít na Tempu dorosteneckou ligu. Předejde se tím odchodům talentovaných hráčů do jiných klubů a navíc by se mohlo vychovat více šikovných kluků do mužského fotbalu.

Veselá historka ze sezóny?
Srandy bylo určité během sezóny hodně, ale momentálně mě nenapadá žádná vtipná historka.

Osoby:

Michal Netušil